Annonce
Esbjerg

Corona: Lokale plejehjem skruer op for hyggen

Danny Højrup, beboer på Margrethegården i Ribe hyggede sig onsdag med en omgang pool ved plejecentrets poolbord. Privatfoto.
På både Margrethegården i Ribe og Østergården i Gørding er hverdagen lidt mere stille i en tid, hvor pårørende og andre gæster er forment adgang til plejehjemmene som følge af coronafare. Kontakten til pårørende klares blandt andet via facetime på mobiltelefonen.
Annonce

RIBE/GØRDING: På plejecentret Margrethegården i Ribe har de både et billard- og poolbord og en guitarspillende medarbejder i form af Mark Schmidt. Og både poolbordet og guitaren er kommet i brug på dage, hvor pårørende og andre gæster udefra lige nu ikke kan komme og besøge de 77 beboere på plejecentret.

Det fortæller leder af Margrethegården, Lisa Hamann, som også fortæller om, at hverdagen i coronakrisens skygge lige nu er præget af, at man samler beboerne i mindre grupper, hvor man også praktiserer de regler, som gælder ude i samfundet - om at holde afstand for at minimere smitterisikoen for coronavirus.

- For os gælder det om at skabe tryghed for beboerne. Det gør vi blandt andet ved nu at samle beboerne i små grupper på fire-fem personer, som spiser sammen med én eller to medarbejdere. Men det siger også sig selv, at hvis en beboer skal have hjælp med at spise er det svært at holde en afstand på 1-2 meter, konstaterer Lisa Hamann.

Lige nu er hverdagen også forandret markant på den måde, at pårørende og venner ikke må komme på besøg på Margrethegården.

- Men vi hjælper så beboerne med at holde kontakten, blandt andet via opringninger på facetime, understreger Lisa Hamann.

- For os gælder det om at skabe tryghed for beboerne. Det gør vi blandt andet ved nu at samle beboerne i små grupper på fire-fem personer, som spiser sammen med én eller to medarbejdere.

Leder af Margrethegården i Ribe, Lisa Hamann

Annonce

Samtalen

En del af beboerne følger nyhederne i tv, og da de som bekendt handler meget om coronavirus lige nu, gør personalet en del ud af, at samtalen på plejecentret skal handle om andet end den virus, som lige nu sætter sit præg på hverdagen.

- Vi ser en film og nogle af vore mandlige beboere er igen begyndt at bruge billardbordet. Og så har vi en medarbejder, som er dygtig til at spille guitar. Så synger vi nogle sange, sådan at vi får nogle andre ting at tale om. Og forleden var der én af vore medarbejdere som i en konkurrence vandt flødeboller til alle på Margrethegården. Det var også et lyspunkt, som kan få tankerne væk fra coronavirus, understreger Lisa Hamann.

Også på plejecentret Østergården i Gørding er hverdagen forandret for de 32 beboere, fortæller centerleder Sanne Andersen.

- Nogle beboere er naturligvis kede af, at de lige nu ikke kan få besøg af familie og venner. Disse beboere hjælper vi med at holde telefonisk kontakt. Vi har også færre aktiviteter end vi har i dagligdagen, hvor vi har mange frivillige, som kommer her og mange aktiviteter. Men vi prøver at lave en hverdag, så normal som muligt, og heldigvis er vejret godt lige nu. Så vi tager de af beboerne med uden for i solen og går en tur. Alt i alt går det stille og roligt her, og vi forsøger at holde en hverdag, som ligner den beboerne kender, lyder det fra Sanne Andersen.

Mark Schmidt, medarbejder på Margrethegården sørgede for musikken til fællessangen på plejecentret. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Nyt boligprojekt smider lokal købmand på gaden: - Det gør selvfølgelig ondt

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce