Annonce
Sønderborg

Corona-mutation er ved at tage over: Borgmester varsler nye nedlukninger i fremtiden

Den 19-årige gymnasieelev Helene Christensen har nu i seks døgn levet i isolation på sit værelse for ikke at smitte resten af familien med den farlige britiske variant B117. Hun har været gennem dage med høj feber, kraftig hovedpine og ondt i kroppen. Jeg var ikke i tvivl om, at jeg havde fået corona, men jeg blev overrasket over at høre, at det var B117, siger hun. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Mens borgmesteren er bekymret for den britiske variant, er sundhedschefen mere rolig. Han hæfter sig ved, at udviklingen i Sønderborg er den samme som på landsplan.
Annonce

Sønderborg: Det konkrete smittetilfælde med den britiske mutation af corona - også kaldet B117 - hos 19-årige Helene Christensen er sundhedschef i Sønderborg Kommune Michael Skriver Hansen ikke bekendt med, men han bekræfter, at mutationen er kommet til kommunen.

- Jeg er ikke overrasket over, at vi begynder at se den britiske variant optræde hyppigere. Hos os bliver vi ikke informeret om enkelte tilfælde, men får information om udviklingen fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som vi fortsat har en meget tæt dialog med, siger han.

Sundhedschefen har ikke præcise tal på, hvor mange smittede der er i Sønderborg med B117. Han oplyser, at den udgør omkring halvdelen af nye tilfælde.

- Det giver ikke grund til ekstra bekymring endnu, da vi følger billedet i resten af landet, siger Michael Skriver Hansen, hvorefter han understreger, at udviklingen er en påmindelse om, hvor hurtigt pandemien kan udvikle sig.

Derfor minder han også om, at det er vigtigt fortsat at følge restriktionerne og kommunens strategi.

- Vi skal blive ved med at inddæmme, bryde og opspore smitten, lyder det fra ham.


De seneste dage har vist, hvor hurtigt smitten kan sprede sig. Sønderborg tiltrækker mange udefra. Vi kan ikke undgå, at smitten vil stige.

Erik Lauritzen, borgmester i Sønderborg Kommune (S)


Annonce

Frygt for at ende som nabo

Inde på borgmesterkontoret er Erik Lauritzen (S) mere bekymret for B117, som har fået godt fat både i Kolding, Aabenraa og Flensborg.

Han frygter, at Sønderborg havner i en lignende situation.

- De seneste dage har vist, hvor hurtigt smitten kan sprede sig. Sønderborg tiltrækker mange udefra. Vi kan ikke undgå, at smitten vil stige. Det er et spørgsmål om tid, før det sker. Derfor må vi nok forberede os på afgrænsede nedlukninger i fremtiden. Jeg ved godt, at det ikke er det, man gerne vil høre, men sådan er virkeligheden, siger borgmesteren.

Erik Lauritzen forsikrer i samme omgang, at kommunen er klar til at reagere, hvis udviklingen begynder at gå i den forkerte retning.

Tirsdag eftermiddag viste de seneste tal fra Statens Serum Institut, at der de seneste syv dage er konstateret 23 nye tilfælde i Sønderborg kommune. Det er et lille fald sammenlignet med gårsdagens tal, som var 24.

Smittetrykket, der er antal smittede pr. 100.000 indbyggere, er nu i Sønderborg på 31. Mandag var det 32.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Udvalg vrager planer for 180 meter høje møller i Tjæreborg Enge: Byråd skal dog træffe den endelige beslutning

Annonce