Annonce
Tønder

Corona rammer Grundskolen: 227 elever sendes hjem

227 elever fra Tønder Grundskole er fra mandag sendt hjem. Det sker efter at en elev fra henholdsvis fjerde og femte klasse er testet positiv med corona. Arkivfoto: André Thorup
Tre årgange på Grundskolen i Tønder er fra mandag sendt hjem på grund af corona. Det drejer sig om 227 elever og 18 lærere. Det sker på trods af, at smittetallet i Tønder Kommune er faldet.
Annonce

Corona: Fra på mandag er fjerde, femte og sjette årgang på Grundskolen i Tønder sendt hjem. Det samme er 18 af lærerne på skolen.

Det sker efter, at en elev i fjerde klasse samt en elev i femte klasse er testet positive for corona.

Da der er tale om 18 lærere, der sendes hjem, da de har været i kontakt med eleverne fra de pågældende klasser, har man valgt at sende hele fjerde, femte samt sjette årgang hjem.

- Fordi der er så mange lærere, som vi må sende hjem, er det svært at få strukturen og undervisningen til at hænge sammen, da de kommer til at mangle på skolen. Derfor har vi valgt at fjerde til sjette klassetrin skal hjemmeundervises fra på mandag, siger Jan Præstholm, der er direktør for Børn og Skole og Pleje og Omsorg i Tønder Kommune.

Bliv testet for corona

Lørdag den 31. oktober kan man blive testet for corona ved Sports- og Fritidscenteret i Tønder fra klokken 9.30 til 16.30. Man må ikke have symptomer på corona, når man testes i den mobile testbus.

• Når der er kø, kommer man til at vente udendørs – så husk at være klædt på til det.

• Kommer man før klokken 9.30, så skal man vente udendørs.

• Der skal bruges mundbind, når man stiller sig ind i køen.

• Der skal minimum være en meters afstand til hinanden i køen.

• Husk sygesikringsbevis.

• Følg anvisningerne fra personalet.

Eleverne fra de to klasser, hvor der er fundet smitte, samt de 18 lærere, der er nærkontakter, skal kunne fremvise en negativ test for at kunne komme tilbage i skole. De øvrige klasser, som ikke er nærkontakter, kan komme tilbage tirsdag, hvis det viser sig, at lærerne ikke er smittede - også selvom de ikke har fået foretaget en test, men Jan Præstholm understreger, at man opfordrer alle til at blive testet.

Annonce

Ikke de eneste

Grundskolen i Tønder er ikke den eneste institution, der fra på mandag må sende elever hjem. Det samme må Skærbæk Skole.

Her er en elev i indskolingen bekræftet positiv med corona. 44 elever samt ni lærere er derfor sendt hjem.

I Jejsing Børneunivers er en medarbejder konstateret smittet. Alle 33 børn og syv medarbejdere ses som nærkontakter, og alle sendes derfor hjem.


Fordi der er så mange lærere, som vi må sende hjem, er det svært at få strukturen og undervisningen til at hænge sammen, da de kommer til at mangle på skolen. Derfor har vi valgt at fjerde til sjette klassetrin skal hjemmeundervises fra på mandag.

Jan Præstholm, direktør for Børn og Skole og Pleje og Omsorg i Tønder Kommune


- Jejsing Børneunivers er en lille børnehave. Når en medarbejder er smittet, er alle egentlig at betragte som nærkontakter, fordi de er meget tæt sammen, siger Jan Præstholm.

Institutionen holder derfor lukket fra på mandag.

Både i Jejsing Børneunivers og i forhold til de hjemsendte elever og lærere på Skærbæk Skole kan de vende tilbage igen tirsdag, hvis de kan fremlægge en negativ test. Ellers gælder syv dage uden symptomer.

227 elever og 18 lærere er hjemsendt fra Tønder Grundskole. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Færre smittet

De mange hjemsendelser sker på trods af, at smittetallet i Tønder Kommune er faldet. Torsdag kunne kommunen melde om 40 smittede inden for de seneste syv dage - fredag lød det tal på 36. Det giver et incidenstal på 96,5, det vil sige antal smittede per 100.000 indbyggere.

Testcentrene, der har været rundt om i Tønder Kommune de seneste dage, fortsætter.

Lørdag vil testbussen være ved Sports- og Fritidscenter i Tønder fra klokken 9.30 – 16.30.

Der arbejdes på også at etablere mobile testcentre søndag, tirsdag og torsdag i Tønder Kommune.

Fra starten af november forventes en permanent teststation at blive oprettet på Nordre Industrivej i Tønder. En teststation som Region Syddanmark står for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

3. døgn uden nye smittede: Vadehavsskole er ved at have styr på smitteudbrud

Annonce