Annonce
Vejen

Corona rammer idrætsforeningerne: Har mistet knap 1.000 medlemmer

Covid-19 har været hård ved de lokale idrætsforeninger, som har mistet medlemmer i løbet af 2020. Her ses fodbold med to meters afstand. Arkivfoto: Louise Dyring / DGI
Formanden i DGISydvest Henning Kristensen er glad for, at nedgangen ikke er større.

Idræt: I Vejen Kommune er der kommet 961 færre medlemmer af de lokale idrætsforeninger under DGI og Danmarks Idrætsforbund. Det oplyser de to idrætsforbund i en pressemeddelelse.

Landets idrætsforeninger har været hårdt ramt af restriktioner og skiftende forsamlingsloft det seneste år, og det kan ses på medlemstallene. På landsplan er der kommet 89.613 færre medlemmer i foreningerne under DGI og Danmarks Idrætsforbund (DIF), så der nu er 2.216.675 medlemmer, fremgår det af pressemeddelelsen.

I Vejen Kommune har covid-19 medført en samlet tilbagegang på 961 medlemmer fra 2019 til 2020, så der nu er 16.830 medlemmer i kommunens 111 idrætsforeninger.

Annonce

Behov for at få alle tilbage

I DGI og DIF er der stor glæde over, at langt størstedelen af medlemmerne har holdt fast i deres medlemskab og betalt kontingent i 2020, selvom idrætsforeningerne i det forgangne år i perioder var lukket ned og stort set hele året var underlagt forskellige restriktioner.

Samtidig glæder DGI og DIF sig over kommunerne, der har holdt hånden under foreningslivet med økonomisk støtte og andre former for hjælp.

- På baggrund af corona-retningslinjer og nedlukninger kan jeg ikke sige, at nedgangen i medlemstal overrasker mig. I Vejen har både kommunen, vores foreninger og frivillige gjort en kæmpe indsats for at holde gang i aktiviteterne for deres medlemmer. Og det glæder mig at nedgangen ikke er større. Nu ser vi fremad og arbejder på højtryk, så vi kan hjælpe vores foreninger godt i gang og dermed få medlemmerne tilbage til alle idræts- og foreningsfællesskaberne, siger Henning Kristensen, formand i DGI Sydvest, i pressemeddelelsen.

Det samlede medlemstal for DGI og DIF er på 2.216.675 unikke medlemmer.


På baggrund af corona-retningslinjer og nedlukninger kan jeg ikke sige, at nedgangen i medlemstal overrasker mig. I Vejen har både kommunen, vores foreninger og frivillige gjort en kæmpe indsats for at holde gang i aktiviteterne for deres medlemmer. Og det glæder mig at nedgangen ikke er større.

Henning Kristensen, formand i DGI Sydvest


Også frafald hos firmaidrætten

Hs Dansk Firmaidrætsforbunds foreninger er antallet af medlemmer også faldet.

I en pressemeddelelse fortæller forbundet, at det samlede medlemstal er faldet 11 pct. fra 385.842 i 2019 til 343.479 i 2020.

Godt hvert tiende firmaidrætsmedlem fornyede ikke kontingentet i 2020. Der er især tale om fald i medlemmer hos fitness, gymnastik og svømning, firmafodbold, organiseret løb og golf.

Antallet af firmafodboldspillere er nu 14.592 mod 19.966 i 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Restauratør kæmper for at få varer hjem, mens bookingerne vælter ind: - Bare mens vi har talt sammen, har jeg fået ti opringninger

Erhverv For abonnenter

28-årige Linette er chef for område med 260 medarbejdere i Sydbank: - Jeg har flere gange oplevet, at folk tror, jeg er assistenten

Kolding

Værtshusejer tvivler på genåbning onsdag: Jeg kan ikke se hvordan det skal fungere

Kolding

Fodboldformand jubler: - Vi gør klar til at få op mod 1500 tilskuere på Kolding Stadion

Annonce