Annonce
Esbjerg

Corona rammer skolerne spredt: Nogle steder er der ingen problemer, andre steder er der kun to elever i en klasse

17. april sidste år måtte eleverne i de mindste klasser atter komme i skole, efter i en måneds tid at have været sendt hjem på grund af smittefare. på Nordre Skole i Bramming klarede eleverne i 0. klasse afstandskravene ved at holde fast i et langt tov, hvor der for hver to meter var bundet en perle på. Foto: Kirsten Enevoldsen
Vadehavsskolerne og skolerne i Bramming-området er alle ramt af mange sygemeldinger og må bruge mere vikarundervisning end normalt. Corona rammer spredt, men endnu kører alle skoler trods daglige rekorder i de landsdækkende smittetal.

Ribe/Bramming: Mens 7. årgang på Gørding Skole har været nede på to elever, så er der andre skoleklasser på skolerne i Ribe- og Bramming-områderne, der er næsten fuldtallige.

Corona rammer spredt på skolerne, og der har endnu ikke været hele skolerømninger, som det næsten er sket i andre kommuner.

Torsdag udviste smittetallene i sognene i Bramming og ved Vittenbergskolen høje værdier, men skolerne har ikke planerne om nedlukninger.

Annonce

Både elever, lærere og pædagoger bliver typisk smittet i klynger, ofte klassevis.

- Det rammer meget spredt, og derfor er der ikke enkelte skoler, som bon'er voldsomt ud på smitte. Vi håber, at det ikke bliver værre end nu, og vi forsøger af alle kræfter at få det til at køre alligevel, siger områdeleder for Vadehavsskolerne, Anita Kallesøe.

Torsdag var der stigende smittetal i sognet Sct. Catharinæ, hvor Vittenbergskolen ligger, men foreløbig ikke sådan, at det har givet store sygemeldinger på skolen.

Hver fjerde positiv

Samme oplevelse gælder for skolerne i Bramming-området, oplyser områdeleder Jan Lagoni. Her er én af de hårdt ramte skoler Nordre Skole i Bramming, hvor cirka 20 procent af personalet er ramt af corona lige nu.

Torsdag var positivprocenten på over 26 procent i Bramming, mens den på landsplan var på 17. Det betyder, at ud af samtlige coronatest for borgere i Bramming onsdag til torsdag var 26 procent, eller godt og vel hver fjerde, positiv.

I Grimstrup Sogn, hvor Egekratskolen ligger, var tallet helt oppe på 29 procent blandt de testede det seneste døgn.

- Vi har en opgave med at holde skolerne åbne, som regeringen har bedt os om, og vi kan stadig få det til at hænge sammen. Vi har ikke været nødt til at lægge klasser sammen, men vi bruger alle de vikarer, vi har til rådighed, siger Jan Lagoni.

Annonce

Tager hensyn til prøver

For mange elever giver corona-situationen alt i alt en lidt amputeret skolegang med vikarer og halve klasser, som især kan være et problem for de større elever i udskolingen.

- Det rammer de store elever hårdest, når de bliver isoleret eller ikke har den samme lærer, som de plejer. En uge ud af skolegangen i de ældste klasser kan hurtigt mærkes på det faglige udbytte. Online-undervisning eller hjemmeundervisning giver ikke det samme udbytte som fysisk nærværende undervisning med lærere. Der er noget meget vigtigt i, at lærer og elev er i samme lokale, siger Anita Kallesøe.

Jan Lagoni maner dog til ro i forhold til forestående afgangsprøver. Han oplyser, at de ældste elever ikke vil blive præsenteret for emner til afgangsprøverne, som de ikke har haft mulighed for at deltage i undervisningen i.

- Vi følger her en opfordring fra undervisningsministeren, og derfor vil eleverne ikke blive præsenteret for emner til afgangsprøverne, som eksempelvis er blevet gennemgået, mens halvdelen af klassen har været hjemmeisoleret, fastslår Jan Lagoni.

Vi følger her en opfordring fra undervisningsministeren, og derfor vil eleverne ikke blive præsenteret for emner til afgangsprøverne, som eksempelvis er blevet gennemgået, mens halvdelen af klassen fra hjemmeisoleret

Jan Lagoni, område- og skoleleder
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Esbjerg raser over fortsat benspænd: Ghetto-loven står stadig i vejen for integration af ukrainske flygtninge-familier

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Henrik fandt 43-årig formodet drabsoffer gennembanket kort før han forsvandt: - Der må være nogle, der har været meget sure på ham

Kolding For abonnenter

Nedgravet lig fundet i kolonihaveområdet: Det ved vi om sagen

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Billund

Barn kørt ned af bil: 72-årig kvinde overså formentlig sin vigepligt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Kolding

Nedgravet lig fundet i Kolding: To mænd og en kvinde sigtet for drab på efterlyst 43-årig

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Klimakamp ved køledisken: Klimamærker guider Kvicklys kunder til mere klimavenlige indkøb

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Kolding

Dreng med autisme tog fra Gentofte til Kolding for at komme i praktik: Her ville firma godt give Noah en praktikplads

Aabenraa For abonnenter

Pia og hele byen knokler for kæmpe gul Tour-fest: Nu skal landsby på verdenskortet

Kultur

Det hemmelige svømmebad: Sæsonen er åben, men fortæl det ikke til nogen

Annonce