Annonce
Haderslev

Corona-ramt stafet går ud på nye veje for at skabe håb

Børge Koch fra Stafet for Livet kommer ikke til at byde velkommen til flere tusinde deltagere i Stafet for Livet i Damparken i år. Risikoen for coronasmitte betyder, at stafetten i år bliver holdt hjemme hos folk selv. Styregruppen er nu gået i tænkeboks for at skabe nye veje til at skabe fællesskab på afstand. Arkivfoto: Jacob Schultz
Stafet for Livet i Haderslev afvikles i 2020 som et en-dagsarrangement hjemme på deltagernes egne gader og veje. Og i hele kommunen og Danmark. Det bliver ikke det samme, siger formand for styregruppe.
Annonce

Haderslev: Den ottende udgave af Stafet for Livet bliver ikke som den plejer. En af verdens absolut største stafetter, der sædvanligvis samler omkring 7000 deltagere, bliver i år flyttet fra Damparken og ud til alle kroge og dele af by og land - i og uden for Haderslev Kommune. Det har styregruppen bag Stafet for Livet i Haderslev besluttet i lyset af corona-situationen. - Vi vil ikke risikere, at stafetten bliver et sted, hvor corona-smitten spreder sig. Især ikke med tanke på, at stafettens æresgæster, fighterne, er tidligere og nuværende kræftpatienter, som kan være særligt udsatte. I Haderslev Kommune kan vi med rette være stolte af, at vi hører til de dele af Danmark, hvor der er konstateret færrest smittede i forhold til indbyggertallet, siger Børge Koch, formand for styregruppen.

Trods det nye corona-tiltag lægger formanden ikke skjul på, at han er ked af, at stafetten ikke bliver i fællesskabets tegn i Damparken i år.

- Jo, for pokker. Vi får ikke det samme arrangement, det bliver noget andet. Lad os håbe, at det kun bliver den ene gange. Men i forhold til smittespredningen ved vi jo nu, at det er til store arrangementer som fodbold og koncerter, at der er størst risiko. Så det er det eneste rigtige at gøre.

Tilmelding

Man kan allerede nu tilmelde sig til Stafet for Livet i Haderslev 2020 - hjemme hos dig.

Interesserede kan sig med hold, deltagere og donationer på stafetforlivet.dk/haderslev

Målet er at skabe håb og samle penge ind til kræftforskningen.

Annonce

Endags-arrangement

Derfor bliver stafetten anderledes i år: Den kommer til at foregå udelukkende lørdag den 12 september, formentlig fra klokken 12 og til midnat, og så er det planen, at alle holdene gennemfører deres egne små – og måske halvstore – stafetter rundt i landsbyer, på villaveje, i boligkvarterer, baghaver og hvor man ellers kan forestille, at de kan foregå. Alt sammen selvfølgelig inden for rammerne af de regler, som myndighederne stiller op på det tidspunkt.

Arbejdstitlen på årets arrangement er ind til videre ”Stafet for Livet i Haderslev 2020 – hjemme hos dig”.

Stafettens styregruppe er gået i tænkeboks for at blive mere konkret på arrangementet, der i år altså bliver mange i et et. 16. juni mødes den igen. Målet er at forsøge at motivere så mange som muligt til at deltage - og til at skabe fællesskab - på afstand.

Annonce

Havefestival inspirerer

- Vi vil finde nye veje. Haderslev viser jo, at vi kan noget særligt - tag bare Kløftens Havefestival og opbakningen om den. Det er helt vildt. Vi vil se, om vi kan lave noget lignende, siger Børge Koch, der glæder sig over, at både antallet af deltagere og hold er steget efter beslutningen.

- Vi har 35 hold tilmeldt - fem mere end for en uge siden. Det er flot.

- Nu skal vi så finde ud af, hvordan vi kan skabe fællesskabsfølelse og opbakning til vores stafet med levende billeder, taler, der steames, musik, og måske en lysceremoni og indslag fra de enkelte dele af stafetten. Så vi er gledet ind i stafet-mode. Nu har vi taget beslutningen, og så skal vi have det rigtige setup. Skive, Odense og Esbjerg har prøvet det, og de havde noget kortere tid end vi. Så nu prøver vi også. Haderslev er og kan noget særligt. Også i forhold til at være en del af et fællesskab - og vise over for vores kære figthere, at selvom corana spænder ben for os, så står de ikke alene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce