Annonce
Livsstil

Corona redder dagen: Nyt klubhus landede hos surfere

Vejle Windsurf & Sup Klub fik onsdag hejst et nyt klubhus på plads ved Damskibsvejen i Bredballe. Huset ankom i tre moduler, som blev samlet på stedet. Privatfoto
Fem års venten er ovre for Vejle Windsurf & Sup Klub. Med hjælp fra coronamidler blev et nyt klubhus hejst på plads ved Dampskibsvejen i Bredballe.

Bredballe: En stor blokvogn med en kran trodsede onsdagens snevejr og hejste tre moduler på plads ved Damskibsvejen i Bredballe.

Her holder Vejle Windsurf & Sup Klub til, og den 40 år gamle forening har i adskillige år søgt Vejle Kommune om en økonomisk saltvandsindsprøjtning til at få det gamle klubhus skiftet ud.

Det er nu lykkedes til stor glæde for ikke mindst klubbens formand, Vladyslav Ostermann.

Annonce

- Det gamle klubhus var et gammelt sommerhus fra 1960, som tidligere blev benyttet af jolleklubben. Det var slidt, og det er tiltrængt, at vi nu får mulighed for at få et nyt klubhus, hvilket vi har søgt om de seneste fem år, fortæller formanden.

Takket være coronakrisen

Den cirka 100 kvadratmeter store pavillonbygning har Vejle Kommune købt hos Design Modul i Egtved for 1,6 millioner kroner, og heraf bidrager klubben selv med de 200.000 kroner, hvilket en donation fra Nykredits Fond har sikret.

Og så kan de lokale surfere og stand up-padlere sende en venlig tanke til corana-pandemien, når de cirka 150 medlemmer næste gang træder ind i deres nye klubhus.

Surfklubbens nye klubhus er konstrueret hos Design Modul i Egtved, og siden billedet her er taget, er bygningen beklædt med sorte brædder. Privatfoto

- Klubben har søgt om penge til et nyt klubhus, men har ikke fået den nødvendige anlægsbevilling. Men så kom coronaen, hvilket gav os ekstra penge til at holde hjulene i gang i samfundet, og det betød, at der blev penge til et nyt klubhus, fortæller Thomas Schmidt, idrætsinspektør i Vejle Kommune.

Annonce

Nyt hus er højtvandssikret

Corona-pengene har også givet Vejle Musikteater en ny lysbro, Vindinghallen et nyt halgulv, mens tribunen på Vejle Atletikstadion også er blevet revet ned for corona-pengene.

Det samme er nu surferklubbens gamle, røde træhytte, som har været plaget af rotter og oversvømmelse ad flere omgange.


Det betyder meget socialt og for undervisningen, at vi nu har fået nyt klubhus. Vi får blandt andet besøg af trænere, som er verdensmestre.

Vladyslav Ostermann, formand Vejle Windsurf & Sup Klub


Derfor er det nye sammenbyggede klubhus nu rykket to en halvt meter længere væk fra fjorden, og så er det klodset 60 centimeter op i forhold til terrænet.

- Vi har sørget for, at det nye klubhus er højtvandssikret, og så er det konstrueret med en rist midt i klublokalets vinylgulv, så vandet kan løbe ud af huset igen, hvis det en dag skulle stå så højt, fortæller idrætsinspektøren.

Annonce

Nyt hus er coronalukket

På grund af corona-restriktionerne er alle kommunale klubhuse lukket i denne tid, og derfor kan de lokale surfere ikke få lov at tage deres nye rammer i brug.

Det lever formanden dog fint med, for sæsonen åbnes først officielt til april, selvom nogle af de mest hårdkogte unge surfer med frostgrader over fjorden.

klubbens vand- og rotteplagede og 60 år gamle klubhus blev revet ned i efteråret, og det nye er placeret højere og er konstrueret, så vand kan løbe ud af huset via en rist ved oversvømmelser. Privatfoto

- Vi får bygget en overdækket terrasse for enden af klubhuset, og her laver vi selv en glasvæg mod vest for at støjdæmpe over mod naboerne i rækkehusene. Vi har i forvejen gode omklædnings- og badefaciliteter, hvilket vi fik for 15 år siden, og så har vi brugt de senere år på at bygge to rækker af skure til vores udstyr. Så nu har vi gode faciliteter og nu glæder vi os til at flytte fokus fra byggeri til at udvikle klubben og sikre en høj kvalitet på vores kurser, fortæller Vladyslav Ostermann.

Annonce

Sikrer klubben mange år frem

Klubhuset bliver ikke kun brugt socialt, men især også til undervisningen, hvoraf en del foregår via video i lokalet. Udover det store samlingslokale rummer den nye pavillon også toiletfaciliteter og et køkken, mens den bagerste del er indrettet til garage for klubbens båd.

- Jeg synes, at klubben nu har gode faciliteter og gode muligheder for at udvikle klubben, så den kan fungere mange år frem, siger Thomas Schmidt.

Annonce
Livsstil For abonnenter

Spørg advokaten: Skal vi giftes eller ej?

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Poul har den livstruende kræft, som kun rammer mænd: Dødsangst er ikke noget vi mænd taler om

Kultur For abonnenter

Lars bor i et hus med en helt særlig historie: Fra sin altan har han en unik udsigt over hele Kolding

Erhverv For abonnenter

Så er den gal igen: Grillkiosk får bøde for indtørret kødsaft, fedtperler og seks kolde pølser med en afløbsslange henover

Haderslev

Risiko for spredning: Fyrrum står i flammer på landejendom

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Erhverv For abonnenter

Travl erhvervsmand fik stor sponsoraftale i hus: Hjertet banker for fodboldklub

Livsstil

Michael kunne være blevet blind: Optikstuderende opdagede, at den var helt gal med trykket i øjnene

Sydjylland For abonnenter

Jeg skød en impala på min 14-års fødselsdag: Det kunne have været mig, der var endt som en sag hos kommunen

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Varde For abonnenter

Trafikplaner for millioner i Blåvand holder for rødt lys - er først færdig i 2025

Billund For abonnenter

Maskinfabrik vokser: Snart breder virksomheden sig over 2000 kvadratmeter

Haderslev

Sammen mod ensomhed: For Anette, Jonna og Steen er mandag verdens bedste dag

Annonce