Annonce
Haderslev

Corona sætter grænser for campister: Gensynsglæde og hilsen på naboer skal foregå på afstand

Traditionelt er der mange campister der holder påskeferie på Gammelbro Camping. Det kan de også i år, men mange aktiviteter vil være lukkede. Arkivfoto: Jacob Schultz
I den kommende weekend begynder sæsonen for alvor på Gammelbro Camping i Aarøsund, men coronaen sætter sit præg, og det er kun en del af campingpladsens faciliteter, der åbner.

Aarøsund: Indtil for få dage siden var Jacob Knudsen fra Gammelbro Camping i tvivl om, hvordan årets sæsonåbning skulle gribes an. Der har manglet svar fra myndighederne, men mandag formiddag fik familien bag den familiedrevne campingplads nogle lidt mere konkrete retningslinjer.

- Meldingen fra politiet og sundhedsmyndighederne er, at vi gerne må åbne, men vi skal holde alle fællesaktiviteter lukket. Det vil sige badeland, kreativt værksted, fællesrum og fælleskøkkener, så vi åbner delvist. Vores købmandsbutik åbner fredag, her sætter vi sprit frem og afstandmærkater på gulvet, og vi følger naturligvis alle de anbefalede forbehold. Cafeteriet åbner også for Take Away, fortæller Jacob Knudsen.

Krisen betyder dog stadig, at forårets campister ind til videre skal være parate til at lave mad og vaske op i deres egne campingvogne, til gengæld vil en del af pladsens familierum med bade- og toiletfaciliteter være åbne.

- Her sørger vi naturligvis for ekstra rengøring og desinfektion mindst tre gange dagligt. Med hensyn til for eksempel opvask, så vil der være mulighed for at tappe varmt vand flere steder rundt om på pladsen, forklarer Jacob Knudsen.

Annonce

Meldingen fra politiet og sundhedsmyndighederne er, at vi gerne må åbne, men vi skal holde alle fællesaktiviteter lukket. Det vil sige badeland, kreativt værksted, fællesrum og fælleskøkkener.

Jacob Knudsen, medindehaver af Gammelbro Camping

Hold afstand

Jacob Knudsen ved ikke, hvor mange der dukker op til sæsonstart, størstedelen af de tyske fastliggere kommer til at mangle qua de lukkede grænser.

Han har dog en forventning om, at de campister, der tager på camping også selv sørger for at tænke sig om og følge myndighedernes retningslinjer. For eksempel i forhold til undlade at forsamles i grupper på over ti personer og at holde afstand, selv om det er påske, hvilket traditionelt giver anledning til hyggelige påskefrokoster i forteltene.

- Vi kommer ikke til at cykle rundt på pladsen og agere politibetjente, men ser vi noget, der er uhensigtsmæssigt, så påtaler vi det selvfølgelig.

Derfor har en af anvisningerne til campisterne hidtil lydt: "Al gensynsglæde og hilsen på naboer, foregår på 2-3 meters afstand fra hinanden!"

- Vi hjælper fortsat gerne med at køre en campingvogn på plads og lignende, men holder selvfølgelig fornuftig afstand. Det gælder om at passe på os selv og hinanden, slutter Jacob Knudsen.

Gammelbro Camping opdaterede onsdag aften sine retningslinjerne på sin hjemmeside.

De store påskefrokoster i forteltet kan man også godt vinke farvel til. Også på camping må man maks. være 10 personer forsamlet. Arkivfoto: Jacob Schultz
I stedet bør man gøre Thomas Eggert gjorde for et par år siden, tag den med ro, nyd sit eget selskab og holde afstand. Arkivfoto: Jacob schultz
De fastliggere der tager afsted i den kommende weekend eller uge må også være indstillet på, at lave mad og vaske op i campingvognen. Pladsens fælleskøkkener er lukkede. Arkivfoto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Studerende føler sig tvunget i praktik på trods af coronafrygt: Takker man nej, må man tage orlov

Danmark

Live: Svenske coronadødstal kan være dobbelt så høje som hidtil antaget

Annonce