GIVE: Torsdag morgen klokken 6.45 ringede telefonen ved en række lærere og pædagoger på Firkløverskolens Ikærafdeling i Give med beskeden om, at de skulle gå i selvisolation.
En lærer tilknyttet teamet i 2. årgang var testet positiv for corona, og så falder hammeren ret konsekvent over de personer, lærere, elever og andre medarbejdere, der har haft tæt kontakt med den pågældende. De bliver sendt hjem.
Det var skolens administrative leder, Heidi Skøttegaard, der satte gang i telefonkæderne, og efterfølgende fik hun sendt en kort besked ud til samtlige berørte forældre på Aula om, at de skulle holde deres børn hjemme fra skole.
- Der var mødt fem børn fra den ramte årgang op i morgen-SFO'en, og dem fik vi sendt hjem og kontaktet forældrene. De børn, hvis forældre ikke havde læst beskeden, og som var mødt op på skolen, blev efterfølgende sendt hjem, naturligvis efter dialog med forældrene, fortæller Heidi Skøttegaard, der havde briefet skoleleder Preben Skov Christensen om situationen klokken 7.00.
Heidi Skøttegaard, administrativ lederOm alt går vel, og ingen testes positive, forventer vi, at børn og voksne kan komme tilbage til skolen onsdag 10. marts.
- Klokken 8.10 var alle relevante parter informeret, og det er et godt eksempel på, at skolens coronaalarmberedskab med Heidi ved roret bare fungerer rigtig godt, siger skolelederen.
"Skuldrene ryger da lige lidt op"
Med hjemsendelsen af voksne og elever følger også et påbud om, at de alle skal lade sig teste (PCR) fire til seks dage efter hjemsendelsen. Det betyder, at de fleste skal stille til PCR-test enten lørdag eller mandag.
- Om alt går vel, og ingen testes positive, forventer vi, at børn og voksne kan komme tilbage til skolen onsdag 10. marts. Men testes bare én positiv, kan det jo skubbe hele processen yderligere nogle dage, siger Heidi Skøttegaard.
Det er tredje gang, at Firkløverskolen må sende årgange og ansatte hjem grundet coronavirus, så man har efterhånden fået indarbejdet en god protokol for, hvad der skal ske.
- Men lige når man får beskeden, så ryger skuldrene da lidt op, for der er jo både en masse praktiske opgaver, der træder i gang, og så er der jo også hensynet til personalet, både den ramte og de, der skal hjemsendes og som skal gå i selvisolation. Derudover skal vi jo også sørge for, at skolen fungerer og kører videre under de nye omstændigheder, så der er lige nogle brikker, der skal lægges, siger Preben Skov Christensen, der også kan oplyse, at de hjemsendte men raske kolleger er stadig i tjeneste.
Lynhurtig bistand fra Region Syddanmark
Fredag formiddag stillede Region Syddanmark med et testhold, der PCR-testede personalet på Ikærafdelingen. Normen er, at personalet bliver kvik-testet to gange om ugen, men når der er konstateret corona på en skole, skal der være PCR-testen, der sætter dagsordnen.
- Stor ros til Region Syddanmark for at stille lynhurtigt op med deres testapparat. Jeg håber, at vi også kan få dem til at teste personalegruppen igen på mandag, så vi er på den sikre side, siger Heidi Skøttegaard.
For at få kabalen til at gå op med hensyn til undervisning har skolen været nødt til at indkalde fire-fem unge vikarer, som naturligvis også kommer gennem testprocessen.