Annonce
Kolding

Corona sender en hel skole hjem: 500 elever må tidligst komme i skole igen på tirsdag

Alminde-Viuf Fællesskole ligger helt øde hen i de kommende dage. Torsdag aften fik elever og forældre besked om, at man på grund af coronasmitte har valgt at sende alle skolens elever hjem fra og med fredag morgen og foreløbig til og med mandag. Alle elever skal coronatestes.
Yderligere coronasmitte på Alminde-Viuf Fællesskole betyder nu, at samtlige elever på skolen er sendt hjem fra fredag og foreløbig til og med mandag.

Kolding: Nu er det ikke længere kun de tre 9. klasser og en enkelt 5. klasse på Alminde-Viuf Fællesskole, der er sendt hjem på grund af coronasmitte på deres årgang.

Torsdag aften fik alle forældre og 498 elever besked fra skolen om, at samtlige elever og ansatte på skolen hjemsendes fra fredag morgen og foreløbig til og med mandag.

Alle elever skal testes, før de kan komme tilbage i skolen. Nogle af eleverne skal testes to gange med to dages mellemrum, da de er nære kontakter til smittede, mens de øvrige elever blot skal gennem en screening og dermed kun testes en enkelt gang. Man kan komme tilbage efter negativt svar på sin første test, eller når skolen genåbner.

Annonce

Det drastiske skridt med at sende alle elever og ansatte hjem er taget af den øverste ledelse i Kolding Kommune i samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed, som man var i tæt kontakt med i løbet af torsdag, og som rådgav om, hvordan man håndterer situationen, oplyser børne- og uddannelsesdirektør Michael Petterson.


Vi ved, at det er en voldsom beslutning at lukke en hel skole, og der er nogle forældre og børn, som kommer under pres på grund af det.

Michael Petterson, børne- og uddannelsesdirektør


Den omfattende hjemsendelse sker, fordi de tre elever på skolen, der blev konstateret smittet  lørdag og mandag, torsdag fik følgeskab af yderligere to smittetilfælde. En elev i 9. klasse og en medarbejder, der har haft med flere klasser at gøre, fik nemlig da et positivt svar på deres coronatest.

Voldsom beslutning

I forbindelse med smittetilfældene har man vurderet, at eleverne i hele 10 ud af skolens i alt 22 klasser er nære kontakter til en af de smittede, og det samme gælder 23 ud af skolens 35 medarbejdere. Alle, der er nære kontakter, skal i isolation og testes to gange med to dages mellemrum.

Michael Petterson fortæller, at man i kølvandet af de mange hjemsendelser af ansatte ikke kan opretholde normal undervisning på skolen. Derfor får eleverne fredag og mandag fjernundervisning på skolen.

Og med en håndfuld smittede på skolen ønsker man samtidig at få et overblik over omfanget af coronasmitte på Alminde-Viuf Fællesskole.

- Vi regner med at få et nogenlunde overblik over situationen i løbet af mandag og håber selvfølgelig, at skolen kan komme i gang igen tirsdag. Vi ved, at det er en voldsom beslutning at lukke en hel skole, og der er nogle forældre og børn, som kommer under pres på grund af det. Men det er også den rigtige beslutning, og den skal vi kunne tage, for det handler om at skabe sikkerhed for eleverne og vores medarbejdere, siger Michael Petterson.

I forbindelse med den massive testning af de mange elever i Alminde-Viuf-området, kommer en af Region Syddanmarks testbiler til at stå ved skolen på nogle tidspunkter i løbet af de kommende dage.

Også SFO'en på Alminde-Viuf Fælleskole er lukket under hjemsendelsen.

Hjemsendelse

  • Alle forældre til elever på Alminde-Viuf Fællesskole har fået besked om, hvorvidt deres børn er sendt hjem som nære kontakter til en smittet, eller om de ikke er nære kontaker.
  • Dem, der er nære kontakter, har også fået besked om, hvilke dage de skal testes. Det skal ske på 4. og 6. dagen for seneste kontakt med den smittede. Man skal være i isolation, indtil man har fået et negativt svar på første test.
  • De elever, der ikke er nære kontakter, skal kun testes én gang.
Annonce
Kolding For abonnenter

Maskinvirksomhed fik stjålet minigravere til 900.000 kroner: Klippede hegn i stykker og brugte træpaller som rampe

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Beboer midt i kanonslagenes minefelt: - Det føles nogle gange som en krig

Varde For abonnenter

Claus er skuffet efter frifindelse for uagtsomt manddrab: - Det er ham, der er kørt ind i min mor og far

Sydjylland

Ny smitterekord på landsplan: Stigninger i alle ti kommuner i Syd- og Sønderjylland

Esbjerg For abonnenter

Entreprenør har fået stjålet over 75 skilte i stort vejprojekt:  - Det er vildt irriterende, men vi har lært at leve med det

Sundhedsstyrelsen opgiver at bremse Omikron: Slut med isolation for nære kontakter til nære kontakter 

Aabenraa For abonnenter

Fire øjne ser bedre i to udvalg end i ét udvalg: En af valgnattens store sejrherrer forsvarer opdeling af udvalg

KIF Kolding

KIF Kolding-direktør: Fyring skyldes både resultater og manglende kvalitet i spillet - ny træner er ikke lige på trapperne

Kolding

Frygt for at løbe tør for pladser til de mindste:  Nu vil kommunen finde 90 nye pasningspladser i en fart

Se med lige nu: Sundhedsmyndighederne giver status på corona-situationen

Varde

Chef for tests om timelange køer til pcr-test: - Vi kan ikke lave flere tests – folk skal lade sig lynteste

Esbjerg For abonnenter

Er østers i Vadehavet blevet forgiftet? Esbjerg Kommune vil have undersøgt skaldyr for farligt stof

Billund

Om halvandet år har Grindsted en efterskole: Forstander bliver ansat i nærmeste fremtid

Annonce