Annonce
Trekantområdet

Corona sender tre klasser, syv medarbejdere og en leder hjem fra Midtbyskolen

25 elever på Vejle Midtbyskole er blevet sendt hjem, fordi en medarbejder er smittet med corona. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Annonce

Vejle: Da skolerne i Vejle Kommune igen slog dørene op efter efterårsferien mandag 19. oktober, var der ingen lærere eller elever, der måtte blive hjemme på grund af covid-19.

Men siden har situationen ændret sig en lille smule.

I går blev en medarbejder på Vejle Midtbyskole konstateret smittet med corona. Det betød, at tre specialklasser med sammenlagt 25 elever måtte sendes hjem. Det samme gælder seks medarbejdere og en afdelingsleder.

Forventningen er, at eleverne løbende kommer tilbage mandag og tirsdag i takt med, at de er blevet corona-testet.

På Kirkebakkeskolen har en enkelt medarbejder været smittet siden sidste uge. Det har dog ikke haft den store betydning for eleverne, idet blot en lille gruppe kunne nøjes med at holde sig hjemme en halv dag.

Ud over disse to skoler, er der ingen andre folkeskoler i Vejle Kommune, som i øjeblikket har kendte coronatilfælde.

Når en ansat eller elev konstateres smittet med corona, skal de gå i isolation og de må første vende tilbage til skolen, når de har været symptomfri i mindst 48 timer. De personer, der har været i tæt kontakt med de smittede, skal testes to gange og begge gange skal være negative, før de må returnere til undervisningen.

Elever og ansatte, som kun har været i perifer kontakt med en smittet, kan nøjes med en enkelt negativ coronatest, før de må dukke op på skolen igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ansat på plejehjem under coronaudbrud: - Det gør ondt at se døende beboere i øjnene, når man ikke har en chance for at give den nødvendige omsorg

Annonce