Annonce
Kolding

Corona sender virksomheder på skolebænken: Kommune kører minikurser for kriseramte firmaer

Via deres computere kan repræsentanter for virksomheder i Kolding i den kommende tid komme på minikurser - eller webinarer, som de kaldes - der skal ruste deres virksomheder til bedre at komme igenne den aktuelle krise. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Kolding Kommune tilbyder sammen med Business Kolding og flere uddannelsesinstitutioner nu minikurser, der skal få virksomhederne bedre gennem coronakrisen.
Annonce

Kolding: De virksomheder i Kolding, som er presset økonomisk på grund af coronakrisen, eller som er nervøse for, hvad krisen kommer til at betyde for dem, har nu fået nye muligheder for at få ideer til, hvordan de kommer bedst muligt gennem den kommende tid.

Kolding Kommunes arbejdsmarkedsafdeling har sammen med Business Kolding og flere lokale uddannelsesinstitutioner sat en række såkaldte webinarer i søen. Det er en slags minikurser, der foregår live på nettet via en slags skypeforbindelse.

Ungechef i Kolding Kommune, Søren Bork Hansen, forklarer, at årsagen til de nye småkurser er, at man ved, at mange virksomheder i Kolding har det svært lige nu.

- Og mange har forskellige spørgsmål. Det kan være helt lavpraktiske spørgsmål eller spørgsmål om de nye lønkompensationspakker, siger Søren Bork Hansen.

Tirsdag formiddag lagde man ud med rækken af webinarer. Her handlede det om, hvordan virksomhederne via arbejdsfordeling mellem medarbejderne kan forsøge at undgå fyringer.

Kurserne

  • Bag webinarerne til Koldings virksomheder står Kolding Kommune, Business Kolding, IBC, Hansenberg, VUC og AMU.
  • Næste minikursus er onsdag i denne uge med konsulent Casper Edens.
Annonce

Flere kurser følger

Det kan for eksempel bruges, hvis to medarbejdere varetager én funktion. Her kan man splitte opgaven op mellem dem, og imens bruger de så nogle af deres timer på at afvikle ferie eller på efteruddannelse og opkvalificering. Dermed kan man for eksempel undgå at afskedige den ene medarbejder, forklarer Søren Bork Hansen.

30 deltagere lyttede med på det første minikursus, der allerede onsdag bliver fulgt op af endnu et af slagsen. Denne gang handler det om, hvordan man skaber mere omsætning i sin butik.

Senere kan man høre om brug af efteruddannelse som alternativ til fyringer, og i næste uge kan de lokale virksomheder få et større indblik i den lønkompensationspakke, som regeringen og arbejdsmarkedets parter stod sammen om at lancere i sidste uge.

Den betyder, at virksomheder kan sende ansatte hjem på fuld løn og få refunderet en del af deres løn fra staten. De ansatte skal dog selv betale med fem dages ferie.

- Vi ser på, hvordan vi kan hjælpe virksomhederne til at stå bedst muligt, slår Søren Bork Hansen fast.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce