x
Annonce
Varde

Corona-service med sikkerhedsafstand: Apotek tilbyder kunder ekspedition med minimum af smitterisiko

Jette Riber Jepsen føler, at der er sikkerhed på Varde Apotek, når det kommer til smitterisiko. Foto: Morten Nielsen
Mange patienter skal på apoteket. Det kan uden ekstra omkostninger gøres mere sikkert. Men det kræver dog råderet over en bil.

Varde: Apoteket i Varde, som har afdelinger i Vestergade og Østervold i Varde samt i Nørre Nebel og Oksbøl, vil gerne give kunderne mere sikkerhed, når de skal hente medicin. Kunderne kan nu hente medicinen med et minimum af risiko for at komme tæt på potintielle corona-smittede.

- Vi er parate til at levere medicinen ud til bilen, siger apoteker Jacob Rasmussen, der ejer de fire apoteker på Varde-egnen.

Ideen er, at kunderne går ind på nettet på portalen "Din Apoteker".

- Den er i forvejen mange patienter, der bruger portalen, siger Jacob Rasmussen.

Apoteket vil så uden beregning levere medicinen på et aftalt tidspunkt på parkeringspladsen Murtfeldts Plads i Varde. Det er parkeringpladsen lige bag ved Torvet i Varde - tæt på apoteket.

Annonce

Kunder udefra kan benytte servicen i Varde

  • Bor man i Nørre Nebel eller Oksbøl, så gælder servicen om at få leveret medicin gennem bilruden også. Men det kræver altså, at kunderne kører til Varde.
  • Der kan leveres med bud mod en ekstra betaling alle steder.

Alle er symptomfri

Medicinen bliver ganske enkelt leveret gennem bilruden.

- Vi har indtil nu ikke mærket den store interesse, siger Jacob Rasmussen om initiativet.

Men han er overbevist om, at der et behov blandt mange borgere, som ønsker at isolere sig fra virusset.

Ellers så sørger apoteket for den fornødne sikkerhed ved ekspeditionerne.

- Der er hængt plexiglas op for at beskytte personale og kunder, siger Jacob Rasmussen.

Der er 25 ansatte på de fire apoteker, og de er alle symptomfri.

- Vi har medicin nok, siger Jacob Rasmussen, der dog ikke kan følge med efterspørgslen på håndsprit. Der er som regel udsolgt.

Kunde er glad for sikkerheden

En kunde på Varde Apotek, Jette Riber Jepsen, 45 år, føler, at der er god sikkerhed.

- Der var kun få kunder, da jeg var derinde, siger hun efter at være kommet ud på Vestergade igen.

Hun kigger altid, når hun går ind i en butik, og det gælder også apoteket. Er der mange, så går hun ikke ind. Jette er meget forsigtig og forsøger at undgå smitte.

Derfor synes hun, at det en god idé at apoteket nu leverer til bilruden, men hun kendte ikke til leveringsmetoden, da JydskeVestkysten mødte hende.

Apotekerne kan også levere med bud.

- Men så er der en ekstra betaling, siger apoteker Jacob Rasmussen.

Det har været en succes i andre byer, men endnu ikke i Varde-området.

Jacob Rasmussen har et tilbud, som han er sikker på, at mange vil tage imod. Foto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce