Annonce
Regionalt

Corona skaber boom i sommerhusbyggeri: Antallet af solgte grunde fordoblet i Syddanmark

Der er de seneste fem måneder blevet solgt lige så mange sommerhusgrunde i Danmark, som der blev i hele 2018. Tendensen kan også mærkes i Region Syddanmark, hvor salget er mere end fordoblet. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Antallet af solgte sommerhusgrunde er mere end fordoblet i Region Syddanmark de seneste fem måneder i forhold til samme periode sidste år, viser ny opgørelse. På landsplan er interessen for at bygge eget sommerhus rekordstor.
Annonce

Sommerhus: Sommerhuse er i høj kurs som aldrig før, og det får nu flere til at overveje at bygge eget feriehus.

I august og september blev der nemlig solgt rekordmange sommerhusgrunde på landsplan. Det viser nye tal fra Boligsiden, der er ejet af ejendomsmæglerne og igennem dem får informationer om udviklingen på boligmarkedet.

I august og og september lød salget på henholdsvis 140 og 130 grunde. Dermed fortsætter tendensen fra foråret og sommeren, hvor salget til stor overraskelse for Boligsiden steg med 93 procent i forhold til samme periode året før.

- Nu ser vi så, at salget af sommerhusgrunde er fortsat med at stige i sensommeren. Det kan ikke længere overraske os, men det er fortsat en bemærkelsesværdig udvikling, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden i en pressemeddelelse.

Det store boom i interessen for at bygge sommerhuse kan også mærkes i Region Syddanmark. Her er salget af sommerhusgrunde i maj til september i år mere end fordoblet i forhold til samme periode i 2019.

Annonce

Rod i corona

På landsplan er der de seneste fem måneder blevet solgt 627 sommerhusgrunde, hvoraf 58 er solgt i Region Syddanmark. Det er 88 procent flere salg end i samme periode sidste år og lige så mange som i hele 2018.

Udvikling i salg af sommerhusgrunde

Antal solgte sommerhusgrunde i landets regioner i perioden maj til september 2020. I parentes står tallet i samme periode for 2019.

Region Syddanmark: 58 (28) - ændring på 107 procent

Region Hovedstaden: 74 (55) - ændring på 35 procent

Region Midtjylland: 128 (83) - ændring på 54 procent

Region Nordjylland: 133 (60) - ændring på 122 procent

Region Sjælland: 234 (107) - ændring på 119 procent

Kilde: Boligsiden

Den enorme eksplosion i sommerhussektoren kan i høj grad tilskrives coronakrisen, lyder det fra Boligsiden. Da den smitsomme virus i foråret lagde Danmark ned, tvang det os til at aflyse ferier i udlandet, og det gjorde det mere attraktivt end nogensinde før at eje et sommerhus på dansk grund.

- Da interessen for sommerhuse eksploderede i foråret, tvang det udbuddet ned, og konkurrencen om sommerhuse op, udtaler Birgit Daetz.

Ifølge kommunikationsdirektøren får manglen på ledige sommerhuse til salg flere til at bygge selv. Derudover er der også en tendens til, at flere køber helårshuse og bruger dem som sommerhuse ved hjælp af flexboligordningen, lyder det.

Annonce

Slækker på krav

I Region Syddanmark blev der fra maj til september solgt 58 sommerhusgrunde. I samme periode i 2019 var tallet 28.

Det er ikke kun i Region Syddanmark, at antallet af solgte sommerhusgrunde er mere end fordoblet. Det samme gælder i Region Nordjylland og Region Sjælland.

Der er flest købere, der har kastet deres kærlighed over grunde i Region Sjælland. Her er der de seneste fem måneder blevet solgt 234 sommerhusgrunde.


Nu ser vi så, at salget af sommerhusgrunde er fortsat med at stige i sensommeren. Det kan ikke længere overraske os, men det er fortsat en bemærkelsesværdig udvikling

Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden


Generelt viser opgørelsen, at den store konkurrence om at få fingre i sommerhuse har fået flere købere til at slække på deres krav til beliggenhed.

- Og det har styrket salget i nogle af de sommerhusområder, vi ikke så tit hører om, siger Birgit Daetz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Annonce