Annonce
Esbjerg

Corona skaber rekordvækst i Det Faglige Hus: Runder 160.000 medlemmer

En stolt front-duo i Det Faglige Hus, Johnny Nim og Brian Elsted Hansen, kunne torsdag konstatere, at organisationen har rundet 160.000 medlemmer.  Foto: PR
En uges gråvejr blev erstattet af solskin, og der blev serveret risalamande og kage til dessert i samtlige afdelinger, da Det Faglige Hus torsdag rundede 160.000 medlemmer. Det er 10.000 flere medlemmer end for bare 8½ måned siden.

Esbjerg: En stor del af befolkningen husker den 12. marts 2020 som dagen, hvor Danmark blev lukket ned som følge af corona. I Det Faglige Hus er det også datoen, hvor organisationen rundede 150.000 medlemmer.

Torsdag den 26. november er blev en uges gråvejr erstattet af solskin, der blev serveret risalamande til dessert i hovedkvarteret og kage til medarbejderne i alle de øvrige afdelinger, og datoen vil blive husket som den dag, da medlemstallet passerede 160.000, skriver Det Faglige Hus i en pressemeddelelse.

- Det er helt vildt at have en nettotilgang af medlemmer på 10.000 i løbet af bare otte og en halv måned. Da jeg var med til at stifte den første fagforening tilbage i 1988, var drømmen dengang at skabe en faglig organisation med et medlemstal på over 30.000. Nu har vi godt og vel 5 gange så mange medlemmer, siger landsformand Johnny Nim i pressemeddelelsen.

Annonce


Da jeg var med til at stifte den første fagforening tilbage i 1988, var drømmen dengang at skabe en faglig organisation med et medlemstal på over 30.000. Nu har vi godt og vel 5 gange så mange medlemmer.

Johnny Nim, landsformand, Det Faglige Hus


Siden nytår er der kommet 12.500 nye medlemmer, og 2020 tegner til at blive noget nær et rekordår. En af forklaringerne på boomet er corona-krisen, som har fået mange lønmodtagere til at overveje, om det nu også var så klogt at fravælge fagforening og a-kasse.

- Corona er og har været hård kost for det danske arbejdsmarked og sætter også dybe spor i vores ledighedsstatistikker. Kollegerne i a-kassen hænger om nogen i for at sikre, at alle vores ledige får deres dagpenge til tiden hver måned. Når det er sagt, vil jeg også glæde mig over, at lønmodtagerne vælger netop os i deres søgen efter øget tryghed i arbejdslivet. Desuden hilser jeg med tilfredshed, at vi er med til at hæve organisationsgraden i Danmark og får endnu flere til at bidrage til vores kollektive sikkerhedsnet, som dagpengesystemet jo er, fortsætter Johnny Nim.

Vil runde 175.000 medlemmer

Det Faglige Hus har med det nye delmål cementeret sin position som Danmarks 4. største faglige organisation efter 3F, HK og FOA. Fortsætter vækstkurven, går der kun ganske få måneder, før FOA også er i bakspejlet.

Administrerende direktør Brian Elsted Hansen er ikke længere i tvivl om, at Det Faglige Hus får opfyldt den del af sin 5-års plan, der handler om medlemstal, nemlig at organisationen skal runde 175.000 medlemmer inden udgangen af 2023. Nogle af de øvrige 11 overskrifter er høj kvalitet i service og sagsbehandling, høj medlemstilfredshed og at være en attraktiv og ubureaukratisk organisation.

-Det er pejlemærker, som alle over 400 medarbejdere har i baghovedet hver dag, og vi scorer fortsat meget høje karakterer på medlemstilfredshed i de tilfredshedsmålinger, som vi løbende foretager blandt medlemmer, som har søgt råd eller dåd i a-kasse og fagforening. Jeg er sikker på, at medlemstilfredshed og vores gode omdømme også spiller ind, når lønmodtagerne vælger os frem for andre faglige organisationer, siger Brian Elsted Hansen.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Politikere kaster redningskrans: Headspace er tæt på redning

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Sådan løser hotelpar på 70 år mangel på arbejdskraft: Den nye stuepige er folkepensionist

Erhverv For abonnenter

Fødevarestyrelsens besøg lukker landevejskro: Fandt bidemærker i cherrytomater og muse-ekskrementer i både køkken og barområde

Esbjerg

50-årig kvinde fundet skyldig i knivdrab: Idømt 12 års fængsel

Esbjerg

Politiet efterlyser mand: Blev muligvis udsat for gaderøveri

Haderslev

Politiet leder efter 55-årig mand: Betegnes som uligevægtig og kan være udadreagerende

Varde For abonnenter

Skovejer rystet: Skovsvin slipper for straf, da han er tidligere dømt

Erhverv For abonnenter

Kro på lille ø har været til salg i 140 dage: Venter på den rette køber

Kolding

Tre unge mænd i retten for grov voldtægt: Tiltalt for at true kvinde med drab, voldtage hende på skift og dele videoer af overgreb

Esbjerg

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Haderslev

Ryster på hovedet: Stopklods for naturnationalpark blev sat i alt for hurtigt

Navne For abonnenter

Tidligere Ford-forhandler fik sparket: Så begyndte han at lege med værdipapirer og investere i virksomheder

Aabenraa For abonnenter

Bodegaen fylder snart 50 år: Nu bliver den genåbnet af far og søn

Annonce