Annonce
Esbjerg

Corona skaber usikkerhed om åbning af skøjtebanen på Torvet i Esbjerg

I Aarhus dropper de byens udendørs skøjtebane i år - årsagen er naturligvis corona. I Esbjerg ser det også svært ud, oplyser SEPE. Beslutningen trækker man dog lidt. Arkivfoto: John Randeris
I Aarhus dropper man byens offentlige udendørs skøjtebane på grund af corona-restriktioner. I Esbjerg venter man med beslutningen, men umiddelbart ser det svært ud, siger direktøren for Sport & Event Park Esbjerg.
Annonce

Esbjerg: Hvert år i vintermånederne skøjter glade børn og voksne frem og tilbage på skøjtebanen på Torvet i Esbjerg. Det er således en efterhånden mangeårig tradition, at skøjtebanen åbnes officielt i november, når byens store juletræ tændes på Torvet.

Men i år er der fare for, at coronaen lægger skøjtebanen på is, erkender Niels Bækgård, der er direktør for Sport & Event Park Esbjerg.

Hans reaktion kommer efter, at Aarhus Kommune forleden besluttede, at man i år ikke vil opstille byens udendørs skøjtebane, som normalt er placeret foran Musikhuset Aarhus.


Det bliver også svært i Esbjerg, men nu må vi se, hvad der sker med hensyn til restriktionerne den 4.10.

Niels Bækgård, direktør, SEPE


Niels Bækgaard vil dog løbende følge med i udviklingen, herunder hvad der er situationen, når regerings nuværende restriktioner evalueres den 4. oktober, inden han træffer en endelige beslutning.

- Det bliver også svært i Esbjerg, men nu må vi se, hvad der sker med hensyn til restriktionerne fremdadrettet. Vi kigger på mulighederne for at kunne leve op til de forhold der kræves, for eksempel forhold til forsamlingsforbuddet, siger Niels Bækgård.

Annonce

Et hotspot

Med de nuværende corona-restriktioner, som altså foreløbigt gælder indtil den 4. oktober, må der ikke være mere end 50 personer på skøjtebanen. Og da det i Aarhus er svært at opdele banen i zoner, da mange af skøjteløberne befinder sig langs og nær siderne i ringen, vil det være nærmest umuligt at sikre, at skøjteløberne holder den nødvendige afstand til hinanden. Derudover er skøjtebanen i Aarhus – ligesom det er tilfældet i Esbjerg - traditionelt et populært samlingspunkt i byen, og lukningen sker derfor også for at sikre, at den ikke udvikler sig til et hotspot.

- Det er en skam, at det, der normalt er skøjtebanens største styrke, nu bliver årsagen til, at den ikke kommer op. Men tiden kræver, at vi er sammen hver for sig, og at vi passer på hinanden, har rådmand i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad, udtalt i en pressemeddelelse.

I Aarhus vil den offentlige åbningstid i kommunes Skøjtehal ligeledes foreløbig være lukket, mens der i Esbjerg fortsat er åbent for offentlig skøjtning i Granly Hockey Arena. Det bliver dog påpeget, at covid-19-situationen medfører, at der maksimalt lukkes 50 personer ind af gangen i areanen.

Den udendørs skøjtebanen på Torvet i Esbjerg blev oprindeligt indviet i december 2004.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

22-årig var blevet afhængig af at true småpiger til sex-optagelser: Jeg er glad for, jeg blev anholdt

Annonce