Annonce
Aabenraa

Corona-skakmat: Amatørteatre opgiver stort anlagt fejring af Genforeningen

Allerede i 2016 tog Sønderjydsk Forsøgsscene initiativ til egnsspillet "Grænsedragning", der opererede med et budget på omkring én million kroner. Instruktøren skulle være Kristian Hald, der her ses ved det første orienteringsmøde, der fandt sted tilbage i februar 2019. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Det stort anlagte friluftsstykke "Grænsedragning", som de seks sønderjyske amatørteatre stod bag, er aflyst. Det kan ikke lade sig gøre at samles til prøver, og i 2022 vil Genforeningen 2020 være for langt væk.

Søgård: Coronaen spændte ben for den planlagte premiere i juni sidste år. Den blev i stedet rykket et år frem.

Men nu smider styregruppen for Genforeningsspillet 2020 endegyldigt håndklædet i ringen. Stykket "Grænsedragning", som skulle have været Sønderjydsk Forsøgsscenes bidrag til fejringen af 100-året for Genforeningen, aflyses.

- På vores seneste møde har vi vurderet, at det heller ikke i år vil være muligt at gennemføre en forestilling. Restriktionerne i forbindelse med coronapandemien vanskeliggør at gennemføre udendørs prøver med mange medvirkende. Og når vi ikke har mulighed for at opsætte stykket i år, vurderer vi, at folk har lagt Genforeningen 2020 bag sig, og stykket vil være uaktuelt i 2022, siger Ole Gaul Nilum, formand for Sønderjydsk Forsøgsscene, som de seks sønderjyske amatørteatre står bag.

Annonce

Ingen gode alternativer

Han understreger, at det har været en svær beslutning at træffe.

- Vi aflyser forestillingen med meget tungt hjerte, men vi kan ikke få øje på andre, rigtig gode alternativer, siger Ole Gaul Nilum, der håber, at deltagerne kan mødes om en anden forestilling, når tiderne er normaliseret.

Forestillingen, der ville omfatte i alt 60-70 amatørskuespillere og scenefolk, skulle have været opført på Søgårdlejrens sydlige plæne med Søgård Sø som kulisse, og prinsesse Benedikte skulle have været blandt premieregæsterne til den første af de i alt seks planlagte forestillinger i fjor.

"Grænsedragning" er skrevet af Marie Markvard Andersen, der lod to menneskers skæbner - Ebbe og Lilly - være den rammefortælling, der forklarede de store historiske begivenheder.


Vi aflyser forestillingen med meget tungt hjerte, men vi kan ikke få øje på andre, rigtig gode alternativer.

Ole Gaul Nilum, formand Sønderjydsk Forsøgsscene
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Esbjergs sidste kvotekonge skovler penge: Har tjent mere end en kvart milliard kroner de sidste ti år, men nu truer Brexit

Erhverv

Montører overfuses af vrede kunder på hjemmekontoret: Nu får de hjælp til at nedtrappe konflikterne

Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Sønderborg For abonnenter

Modstander undrer sig over byggeri af biogasanlæg: - Det er grove løjer

Annonce