Annonce
Esbjerg

Corona skar toppen af stor Esbjerg-firmas resultat: Ny direktør ser bedring

Qubiqa tidligere kendt som Seelen. Arkivfoto: Ken Mathiesen.
De sidste tre måneder af Qubiqas årsregnskab blev påvirket af corona. Alligevel er ledelsen tilfreds med et overskud før skat på knap seks millioner kroner. Trods corona ser koncernens nye direktør forbedring i aktiviteterne.
Annonce

Esbjerg: Esbjerg-virksomheden Qubiqa, det tidligere Seelen i Morsøgade med flere end 200 ansatte i koncernen, omsætter hovedparten af sine produkter på eksportmarkederne, og derfor har covid-19 sat en alvorlig stopklods for muligheden for at komme ud til kunderne, mens kunderne har været tilbageholdende med nye investeringer.

Det fremgår af Qubiqas forleden offentliggjorte årsrapport for 2019/2020.

Regnskabsåret blev lukket i maj, hvorfor koncernen også i slutningen af regnskabsåret oplevede en vigende omsætning, drevet af lavere aktivitet som følge af den globale covid-19-situation.

- Vi har egentlig haft et godt år, men coronaen har påvirket os de sidste tre måneder af regnskabsåret, udtaler administrerende direktør Morten Lagoni Seeberg til netmediet Metal-Supply.dk

Morten L. Seeberg, som har arbejdet i virksomheden i næsten 20 år, blev tilbage i februar udnævnt til administrerende direktør efter bestyrelsesformand Axel Manøe Jepsen, som midlertidigt havde siddet i direktørstolen.

Annonce

Starter op igen

Trods påvirkningen fra corona endte indtjening i Qubiqa Holding A/S før renter, skat og afskrivninger (EBITDA) på 25 millioner kroner, helt i tråd med forventningen. Årets resultat før skat endte på 5,6 millioner kroner mod 430.000 kroner året før.

Dermed har Qubiqa konsolideret sin kurs og de gode takter, efter at koncernen for et par år siden var i alvorlige likviditetsmæssige vanskeligheder ikke mindst på grund af et omkostningstungt gennembrud på det amerikanske marked.

Om Qubiqa

Qubiqa-koncernens hovedaktivitet er udvikle, producere, sælge og servicere løsninger og produkter inden for automatisering og optimering af intern logistik, med specielt fokus på isoleringsindustrien.

Grundstenen til Qubiqa blev lagt, da Svend O. von Seelen stiftede virksomheden Seelen nær havnen i Esbjerg. Senere - i 1980erne - solgte grundlæggeren firmaet til sin svigersøn, Lars Schou, som indledte en omfattende teknologisk udvikling og udvidelse til nye områder.

I 2006 solgte Lars Schou Seelen til holdingselskabet Industrial Automation Group A/S. Efter nogle turbulente år blev virksomheden via en kapitalfond fusioneret ind i Qubiqa-koncernen, og selskabet ejes af BWB Partners, mens Jyske Bank har et minoritetsejerskab.

Og Morten L. Seeberg er ifølge Metal-Supply.dk optimistisk fremadrettet. Da coronaen ramte, blev størstedelen af Qubiqas ordreportefølje sat på standby, men nu er en del af projekterne kommet op at køre igen, har Morten Seeberg forklaret til Metal.Supply.dk

Allerede før coronaen – i begyndelsen af regnskabsåret 2019/2020 – kunne Qubiqa registrere fortsat vækst på koncernens primære markeder indenfor byggebranchen. Det medførte også større investeringer på isoleringsfabrikkerne, som er de væsentligste kunder til Qubiqas produkter inden for automatisering og optimering af intern logistik.

Annonce

Forventer lavere driftsresultat

Nu ser den administrerende direktør, at de europæiske lande begynder at åbne, så hans medarbejdere kan afslutte de projekter, som er i gang. Han oplyser også, at der for nyligt er blevet muligt søge om at kunne komme ind i USA, som er et vigtigt marked for Qubiqa.

Omkring forventning til regnskabsåret 2020/2021 skriver ledelsen i Qubiqa, at når der tages højde for tidspunktet for regnskabsaflæggelsen forventes et lavere EBITDA, primært drevet af lavere omsætning, fordi man forventer at effekterne fra covid-19 vil påvirke negativt.

Egenkapital i Qubiqa Holding A/S var per 31. maj 2020 opgjort til godt 42 millioner kroner.

Foruden hovedsæde i Morsøgade ved Esbjerg Havn har Qubiqa datterselskaber i Polen og USA.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Populær familieklub begynder i Ribe

Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce