Annonce
Aabenraa

Corona-smitte på friskole: Yderligere to elever testet positive

Formanden for Aabenraa Friskole og Naturbørnehave, Ditte Lundgaard Jakobsen, har fået besked om, at yderligere to elever i 7. klasse er testet positive for covid-19. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Den første test var ellers negativ, men ved anden test viste det sig, at yderligere to elever på Aabenraa Friskole er smittet med covid-19.

Aabenraa: Undrer nogen sig over, at det i visse tilfælde kræves to negative corona-tests, før børn igen må komme i børnehave eller elever i skole, så kan de på Aabenraa Friskole og Naturbørnehave fortælle hvorfor.

I sidste uge blev skolens 6. og 7. årgang sendt hjem og til test, fordi både en elev og en lærer var blevet testet positive for covid-19.

Det viste sig, at smitten havde spredt sig, så der søndag var i alt syv elever og tre lærere, der var testet positive for covid-19.

Annonce

Og nu er der kommet endnu to smittetilfælde på 7. årgang til.

- Da da to elever i sidste uge blev testet første gang, var de begge negative, men den anden test i weekenden viste sig at være positiv, forklarer bestyrelsesformand Ditte Lundgaard Jakobsen.

På baggrund af de mange tilfælde besluttede skolen for en sikkerheds skyld også at lade 8. og 9. årgang blive hjemme, indtil eleverne her er blevet testet to gange. Noget, der ellers kun kræves, hvis man hører til i kategorien "nære kontakter".

- De har fået svar på den første test, og vi har ikke hørt, at nogle af dem skulle være konstateret smittet. De testes anden gang i dag (tirsdag, red.), og så har vi alle svarene senest torsdag, siger Ditte Lundgaard Jakobsen, der forventer, at undervisningen i udskolingen vil kunne genoptages fra på mandag.

Selv om nu ni elever er blevet smittet med covid-19, så er der ifølge formandens oplysninger ingen af dem, der har udvist symptomer:

- Jeg kan ikke udelukke, at nogle har, som jeg ikke har hørt om, men jeg har hørt fra flere, at de slet ikke har haft nogen symptomer. Det er noget af det, der gør det hele lidt vanskeligt, for man bliver jo kun hjemme, hvis man har symptomer.


Jeg har hørt fra flere, at de slet ikke har haft nogen symptomer. Det er noget af det, der gør det hele lidt vanskeligt.

Ditte Lundgaard Jakobsen, formand Aabenraa Friskole og Naturbørnehave
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

2020 blev det bedste år for Kolding Lufthavn i ti år: Vi har set flere forretningsrejser, hvor de har samlet 4-5 mand i et jetfly

Tønder

Tønder på skrump: Befolkningstallet rasler ned og det er Tønders egen skyld, mener ansvarlig politiker

Annonce