Annonce
Tønder

Corona: Smittettallet har aldrig været højere i Tønder Kommune

Jan Præstholm er direktør for forvaltningen børn og unge samt pleje og omsorg. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Antallet af smittede med corona er det hidtil højeste i Tønder Kommune, siden man begyndte at teste. Det understreger, at restriktionerne stadig er vigtige, siger Jan Præstholm.
Annonce

Coronatal: - De nyeste tal er ikke så opløftende – tværtimod er det faktisk de højeste tal i Tønder Kommune, mens corona har stået på.

Sådan fortæller Jan Præstholm, der er direktør for Børn og Skole, Pleje og Omsorg i Tønder Kommune, om tirsdagens smittetal i kommunen.

- Det er rimelig nedslående, men det er endnu en bekræftelse på, at det er vigtigt, at vi overholder restriktionerne fra sundhedsmyndighederne, så det ikke bliver endnu værre, fortsætter han.

Og smitten fortsætter da også i kommunen. De seneste tal viser, at 58 personer inden for de seneste syv dage er testet positive for corona. Det er fem mere end mandagens tal. Samtidig lyder incidenstallet - antal smittede per 100.000 borgere i løbet af syv dage - på 155,4.

Annonce

Dagens smittetal

På Tønder Grundskole er en medarbejder konstateret smittet med corona. Samtidig er to klasser fra femte årgang – i alt 45 elever - og fire medarbejdere nærkontakter, og er derfor sendt hjem med anbefalingen om at blive testet.


De nyeste tal er ikke så opløftende – tværtimod er det faktisk de højeste tal i Tønder Kommune, mens corona har stået på.

Jan Præstholm, direktør for Børn og Skole, Pleje og Omsorg i Tønder Kommune


På Tønder Overbygningsskole er en elev konstateret smittet med corona, fortæller Jan Præstholm.

Eleven har tilknytning til den niende klasse, som i sidste uge blev sendt hjem på grund af et smittetilfælde. Der er dog ingen nye nærkontakter i den forbindelse. Derfor er det kun den pågældende elev, der er sendt hjem.

Annonce

Permanent testcenter

Der har været stor interesse for at lade sig teste, når Regions Syddanmarks mobile testenheder har lagt vejen forbi blandt andet byer som Skærbæk, Løgumkloster og Tønder.

Det er planen, at man fra den 1. december vil få et permanent testcenter i Tønder.

- Vi glæder os til, at man som borger kan bestille en tid hjemmefra, så man ikke skal slå i kø ved de mobile enheder, eller man skal køre til Aabenraa, siger direktøren for Børn og Skole, Pleje og Omsorg.

Vi følger corona-situationen

Avisen har tæt kontakt til Jan Præstholm, der er direktør for børn og unge samt pleje og omsorg ved Tønder Kommune. 

Han giver hver eftermiddag på hverdage en status på corona-situationen på de kommunale arbejdspladser, institutioner og skoler i Tønder Kommune.

Der arbejdes dog på, at man fortsat vil have de mobile testenheder ved for eksempel Skærbæk og Løgumkloster, fordi det har vist sig at være et behov for, at folk kan lade sig teste der. Særligt når der er smittetilfælde i de byer.

- Der er stadig en stykke vej fra Skærbæk til Tønder, så vi håber på, at vi stadig kan have de mobile enheder, siger Jan Præstholm.

Torsdag den 26. november fra klokken 9.30 til 16.30 vil der være en testbil ved Skærbækcenteret. Der arbejdes på også at få en testenhed til Tønder i weekenden, men det er endnu ikke afklaret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce