Annonce
Esbjerg

Corona-status i Esbjerg: Smitten stiger i to nye bydele og mistanke om frygtet variant hos en person

KLM-flyet her ankom forleden til Holland fra Sydafrika, hvor den smitsomme omikron-variant raser. Søndag gik så alarmen i Esbjerg, da myndighederne havde mistanke om, at person i kommunen kunne være smitte omikron-varianten.
Mens der søndag blev slået alarm på grund af mistanke om en person smittet med den frygtede omikron-variant, stiger smitten i to bydele i Esbjerg by. I Bramming holder det høje smitteniveau fast, mens det er faldende i både Tjæreborg og Ribe Domsogn.

Esbjerg Kommune: Mens smitten stiger og alle holder vejret og venter på at kloge hoveder mere præcist finder ud af, om den frygtede såkaldte omikron-variant af coronavirus bliver en gamechanger i pandemien, fortsætter Esbjerg Kommune i det store landsbillede med at have forholdsvis godt styr på situationen.

Det erkender også Esbjergs corona-general, direktøren for Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune, Arne Nikolajsen, selvom han søndag eftermiddag sammen med flere medarbejdere måtte handle meget hurtigt efter et opkald fra smitteopsporingen under Styrelsen for Patientsikkerhed.

Opkaldet drejede sig om en person i Esbjerg Kommune, som myndighederne mistænkte for at være smittet med den frygtede variant fra det sydlige Afrika, og derfor blev Arne Nikolajsen og hans folk sendt på arbejde for at bede såkaldte nærved-kontakter ud i tredje led om at lade sig isolere og teste.

Annonce

- Det har sidenhen vist sig, at personer i første led ikke var smittede, og derfor er de nu igen ude af isolation, fortæller Arne Nikolajsen, der ikke har informationer om, hvorvidt mistanken om omikron hos personen i kommunen er blevet be- eller afkræftet.

Onsdag var der i Danmark fundet 14 tilfælde af den nye omikron-variant, derudover bliver der i øjeblikket undersøgt 18 smittetilfælde, der mistænkes for at være med omikron-varianten.

Stor stigning i to forstæder

I Esbjerg Kommune var der onsdag registreret 429 nye smittende de seneste syv dage, hvilket er et fald på cirka 30 i forhold til dagen før. Esbjerg Kommunes incidenstal (antal smittede per 100.000 indbyggere) er med 371,5 også fortsat under bekymringsgrænsen på 400.

Top 10 smitte (sogne)

Bramming – 65 nye smittede

Sankt Katharine, Ribe – 35 smittede

Gjesing – 34 nye smittede

Hjerting – 32 nye smittede

Jerne – 26 nye smittede

Grundtvig – 26 nye smittede

Sædden – 23 nye smittede

Treenighed – 20 nye smittede

Zions – 19 nye smittede

Guldager – 18 nye smittede

Ligeledes er smitten nu faldende i to sogne, som i sidste uge havde et højt smitteniveau, nemlig i Tjæreborg Sogn og Ribe Domsogn, hvor der nu er henholdsvis 14 og 17 smittede de seneste syv dage, hvilket giver incidenstal på 425,6 og 468,8.

Til gengæld har de svært med at blive smitten kvit i Bramming. Her er smitten fortsat den højeste i kommunen med 65 nye smittede, hvilket giver 858,4 smittede per 100.000 indbyggere.

Størst smittestigning oplever man i imidlertid lige nu i to store Esbjerg-bydele – i Hjerting og i Gjesing. For cirka en uge siden var der i Hjerting registreret 13 nye smittede – tallet er nu mere end fordoblet til 32 smittede. I Gjesing er tallet steget fra 14 til 34 nye smittede på en uge.


Annonce
Esbjerg For abonnenter

Konservativ politiker behandler ansøgninger fra sin egen arbejdsplads: Men han er ikke inhabil, siger kommunal chefjurist

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ruin til salg er endt i hårdknude: Alle sender aben videre

Aabenraa For abonnenter

Jan-Evan klagede over en ubrugelig protese - men kommunen sagde nej: Han måtte forlade politiet efter 38 år

Esbjerg For abonnenter

Brintfabrik til 7,5 milliarder kroner med 300 nye job ved Esbjerg er i fare: Investor efterlyser mere vedvarende energi

Billund

Få din helt egen legomodel udstillet i Legoland

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Navne For abonnenter

Susanne samler på tasker, pudderdåser og taskeholdere: - Man kan få sine erindringer frem gennem samlingerne

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Sønderborg

Brodrømmen over Als Fjord står på begrænset støtte

Dall: Messerschmidt skal æde skovsneglen

Vejen For abonnenter

Ny brandmand hos de frivillige: En god måde at lære byen at kende på

Sydjylland For abonnenter

Kæmpe millionbeløb er på spil: Alliancer i hele landsdelen står på spring for at få fingrene i nye klimaskoler - men ingen ved præcis, hvad de skal kunne

Billund

Alle plejehjem er hårdt pressede af corona: På et plejehjem i Grindsted er der maks pres på - og det må ikke blive værre

Annonce