Annonce
Tønder

Corona-status: Smittetallet falder fortsat i kommunen

Jan Præstholm er direktør for forvaltningen børn og unge samt pleje og omsorg. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Kommunens smittetilfælde er næsten halveret i forhold til smittetallet inden weekenden. Smitten på Richtsens Plejecenter er begrænset til de to beboere, der blev konstateret smittet i sidste uge.

Tønder: Mandag eftermiddag har der været 23 tilfælde af coronasmitte i Tønder Kommune i løbet af de seneste syv dage. Det er blot et lille fald fra søndagens 25 tilfælde, men et stort skridt i den rigtige retning i forhold til torsdagen, hvor der havde været 42 registrerede tilfælde.

- Det går stadigvæk nedad, og det er jo rigtig godt. Man kan jo kun sige, at vi skal endnu længere ned. Sammenligner man Tønder med andre kommuner, så er vi ikke længere dem, der stikker ud, som vi gjorde for et par uger siden, forklarer Jan Præstholm, der er direktør for forvaltningen for pleje og omsorg i Tønder Kommune.

Vi følger corona-situationen

Avisen har tæt kontakt til Jan Præstholm, der er direktør for børn og skole samt pleje og omsorg ved Tønder Kommune.

Han giver to gange om ugen en status på corona-situationen på de kommunale arbejdspladser, institutioner og skoler i Tønder Kommune.

Han henviser til, at Tønder Kommune efter nytår havde det højeste smittetryk blandt de sønderjyske kommuner.

- Der er vi ikke oppe mere, så det er tilfredsstillende. Så længe vi holder os på dette niveau, så er det fortrøstningsfuldt. Antallet af smittetilfælde skulle gerne falde yderligere, som tiden går, fortæller han.


Det er også meget fortrøstningsfuldt, at der ikke har været yderligere smitte på vores institutioner. Der har ikke været nogen nye positive tests over de seneste døgn, så det ser rigtigt fornuftigt ud.

Jan Præstholm, direktør i Tønder Kommune


23 tilfælde på syv dage giver et incidenstal - antallet af smittede borgere per 100.000 indbyggere - på 61,6.

Annonce

Coronafrie institutioner

Det lave antal af smittede i kommunen er også til at spore på de offentlige arbejdspladser.

- Det er også meget fortrøstningsfuldt, at der ikke har været yderligere smitte på vores institutioner. Der har ikke været nogen nye positive tests over de seneste døgn, så det ser rigtigt fornuftigt ud, forklarer Jan Præstholm.

Onsdag i uge tre kunne Richtsens Plejecenter i Tønder bekræfte, at to beboere var blevet smittet med coronavirus, men alt tyder på, at smitten ikke har bredt sig til andre end de to beboere.

- Min vurdering er, at vi er lykkedes med at få handlet i tide, og det er meget vigtigt i enhver situation, hvor der opstår smitte, fortæller Jan Præstholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce