Annonce
Nordtyskland

Corona tager også næsten livet af danske årsmøder

Heller ikke i år bliver der optog med danske faner og musik i gaderne syd for Grænsen.

FLENSBORG: Til sidst var der enighed i Sydslesvigsk Forenings hovedstyrelse. Årsmøderne 2021 er kommet på skrump. Friluftsmøderne i Slesvig, Husum/Tønning og Flensborg aflyses, og det samme gør de tilhørende optog.

På hovedbestyrelsesmødet i mindretallets kulturelle organisation, SSF, tirsdag aften, hvor 16 folkevalgte deltog i videomødet, blev det foreslået helt at aflyse årsmøderne som følge af pandemien. Andre ville udsætte festlighederne til august, »for vi trænger sådan til en fest, hvor vi ser hinanden«, argumenterede flere.

Enden på en lang drøftelse blev dog, at der afholdes enkelte arrangementer med begrænset deltagerantal i amterne, og at årsmødet markeres med flaghejsning og videobudskaber.

Det nærmere forløb ligger først og fremmest i hænderne på Årsmødeudvalget, der bistås af SSFs sekretariat og forretningsudvalget.

Flere, herunder generalkonsul Kim Andersen og generalsekretær Jens A. Christiansen, gjorde opmærksom på, at en række ministre og andre danske politikere har sat kryds i kalenderen, og at en eller anden form for årsmøde er et vigtigt mindretalspolitisk signal til Danmark.

Sidste år var årsmøderne også aflyst på grund af den første nedlukning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce