Annonce
Sønderborg

Corona-teltet i Sønderborg er lukket: Nu kan du blive prikket og podet på sygehuset

Massevaccinationernes tid er forbi. Derfor neddrosler Sygehus Sønderjylland indsatsen, men et stik kan man altid få, hvis man har brug for et fjerde stik eller endnu ikke har fået de tre første. Arkivfoto: Katrine Stampe
Fra over 100 ansatte omkring årsskiftet er personalet nu reduceret til en lille håndfuld deltidsansatte, der både kan pode og vaccinere mod covid-19. Det kan en række praktiserende læger fortsat også.

Sønderborg: 15. maj lægger Sundhedsstyrelsen det nationale vaccinationsprogram for covid-19 i graven. Det betyder, at de, der ikke allerede har fået tredje stik, ikke længere får en indkaldelse.

Men de kan stadig få et prik. Fremover vil det bare foregå på Sønderborg Sygehus frem for det store vaccinationstelt, der før nytår blev rejst ved Humlehøj-Hallen. Sygehus Sønderjylland har indrettet test- og vaccinationscenter i dele af det tidligere børneambulatorie på Agervang 3.

Testcentret vil have åbent alle ugens dage fra kl. 7 eller 8. Lukketidspunktet varierer, men det vil fremgå, når man reserverer tid. Sundhedsstyrelsen anbefaler dog, at man kun booker, hvis man har symptomer på corona, eller når en hjemmetest viser, at man har corona:

Annonce

- Der kommer stadig omkring 40 personer dagligt for at blive testet. Mange af dem har brug for dokumentation for, at de er testet negative, fordi de skal ud at rejse til lande, som stadig kræver bevis på negativ test, fortæller Palle Petersen, daglig leder af test- og vaccinationscentret.

To dage om ugen

Torsdag og fredag vil man også kunne blive vaccineret. Torsdag 12. maj er 35 personer tilmeldt vaccination, men det er også muligt at møde op uden tidsbestilling.

- Når sommerferien nærmer sig, vil der komme flere. Igen fordi mange skal vise vaccinationstest for at kunne rejse ind i andre lande, forklarer Palle Petersen.

Antallet af ansatte er reduceret til en lille håndfuld. Hvis der efter sommerferien kommer nye varianter af corona, som kræver flere test eller nye vaccinationer, er Sygehus Sønderjylland dog klar til at opnormere.

I Gråsten står Lægernes Hus og læge Annemette Als også klar til at vaccinere, og det samme gør lægehuset i Vester Sottrup, samt Kaj Folke Hansen, Lægerne Viktoria, Lægehuset Zachariassen, Almen Lægeklinik Sønderborg, Møllegades Lægehus og Tandsbjerg Lægehus i Sønderborg.

Det samme gælder Hørup Lægehus og Nordborg Lægehus.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Direktøren faldt pladask for frisøren: Jeg måtte ha' hende

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Mystisk blomstertyveri: Alle friske skud fra Eriks havekrukker klippet af – gerningsmænd jagter måske farlig rus

Kultur For abonnenter

Da han blev fyret og havde kærestesorger, var det klubben, der samlede ham op: Hother er biker for life

EfB For abonnenter

Live: EfB spiller sæsonens sidste kamp - følg opgøret minut for minut

Haderslev For abonnenter

Det krævede et prisdyk på 50 procent: Sønderjyllands billigste hus er endelig blevet solgt

Se med her: Statsministeren svarer på læsernes spørgsmål op til folkeafstemningen

Vejen

Fester tager overhånd og det flyder med glasskår og affald: Nu spærrer vikingerne område af for privatfester

Sydjylland For abonnenter

Pers bedste ven døde af at blive smittet på sygehuset: Nu har den 77-årige opfundet et våben til at udrydde smitsomme og livsfarlige bakterier

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Navne For abonnenter

Morten har brugt 250.000 kroner på sin sportsvogn: Nu tør han ikke at køre i den

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Sydjylland

Avisens journalist endte på Tour de France-etape ved et rent tilfælde: Nu deler han ud af sine tips og gode råd, så du selv kan cykle turen

Tønder For abonnenter

Efter 13 udsendelser med Forsvaret tog Lars på dannelsesrejse - nu har hans liv fået ny mening

Navne For abonnenter

Forfatter Jakob Hero maler med ord: Inspirationen kommer fra en sønderjysk provinsby

Annonce