Annonce
Esbjerg

Corona udsætter hotelkonges byggeri i Esbjerg midtby

Rio-grunden, som senest husede butikken Rio Sko, da den var bebygget, har ligget som en byggetomt med legeplads og parkering i mere end 15 år. Sidste år skiftede grunden dog ejer, og Niels Fennet, indehaver af hotelkæden, Cabinn, agter at bygge et hotelprojekt - men det går først for alvor i gang, når coronakrisen er ovre. Foto: Google Streetview 
Hotelkonge Niels Fennet, indehaver af Cabinn-kæden, siger, at byggeriet af hans hotelprojekt på Rio-grunden står stille, så længe verden er præget af covid-19.
Annonce

Esbjerg: Efter flere end 15 år skete der endeligt noget med den såkaldte Rio-grund – byggetomten på hjørnet af Torvegade og Danmarksgade – da Niels Fennet, indehaveren af hotelkæden Cabinn, for godt et halvt år siden kom ind fra sidelinjen og for snuden af en konkurrent købte den cirka 3.000 kvadratmeter store grund af selskabet Bangs Gård for knap 26 millioner kroner.

Men siden har der ikke været meget nyt om projektet, og som en reaktion på projektets status, oplyser Niels Fennet til JydskeVestkysten, at byggeplanerne er stillet i bero, mens verden forsøger at vende tilbage til hverdagen på den anden side af den verdensomspændende covid-19 epidemi.

- Vedrørende Rio må vi se, hvornår verdenssituationen bliver normal, skiver Niels Fennet til avisen.

Vi det sige, at byggeriet på Rio-grunden er sat på standby, indtil vi kender verden efter corona?

- Ja, desværre.

Til gengæld oplyser den ingeniøruddannede Fennet, der med sin succesfulde opbygning af Cabinn-kæden ofte tituleres som Danmarks ukronede hotelkonge, at hans første hotel i Esbjerg, Cabinn i det tidligere Palads Hotel i Skolegade, har fuld belægning denne sommer.

- Vi har fuldt at gøre i Esbjerg denne sommer. Danskere, der holder ferie i Danmark. Vi havde ønsket de ekstra værelser, men det var jo svært at forudse, skriver Niels Fennet.

Annonce

Mere end hotelværelser

Da Niels Fennet i november sidste år med rådgivning fra den lokale erhvervsmægler Leif Lassen slog til og købte Rio-grunden, havde en konkurrent i form af et andet unavngivet lavprishotel-koncept også interesse i grunden.

Cabinn

Den 75-årige uddannede ingeniør, Niels Fennet, etablerede det første Cabinn-hotel i 1990 på Frederiksberg, og i 1994 omdannede han Palads Hotel i Esbjerg til til Cabinn/Palads Hotel. I dag består kæden af ni hoteller; fire i København og et i henholdsvis Odense, Aarhus, Aalborg, Esbjerg og Vejle.

Niels Fennet afviste dengang, at hans plan blot var at holde en konkurrent ude af lavpris hotelmarkedet i Esbjergs midtby, og han var samtidig klar over, at Rio-grunden i mange år har været lidt at et åbent sår i midtbyen. Således sagde Fennet dengang til avisen om realisering af  byggeplanerne på grunden:

- Det er absolut min mening, men vi skal lige i gang med at brainstorme om, hvordan vi løser tingene. Men jeg kan godt sige, at det bliver noget mere end kun hotelværelser, lød det fra Niels Fennet, uden at han ville afsløre, hvad han der var hans planer konkret går ud på.


Vedrørende Rio må vi se, hvornår verdenssituationen bliver normal.

Niels Fennet, indehaver, Cabinn


I København er Niels Fennets seneste hotelprojekt med 1.200 værelser. Projektet rummer blandt andet også fitnesscenter, konference og seks biografer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Politiet i Syd- og Sønderjylland råber vagt i gevær: Boom i sager om digitale sexkrænkelser

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce