Annonce
Haderslev

Corona udskyder årets konfirmationer

Årets konfirmander må vente lidt længere på at trække i den hvide kjole, end de i første omgang regnede med. Arkivfoto: Larz Grabau
For andet år træk må sognene i Haderslev Kommune tænke i alternative løsninger til årets konfirmationer. På grund af corona-situationen har konfirmanderne i domsognet nu fået tilbud om at blive konfirmeret senere på året, mens konfirmationerne i Gram er udskudt til midten af juni.
Annonce

Haderslev: Så er den gal igen.

For gud ved hvilken gang bliver en af livets store mærkedage påvirket af corona-situationen. Denne gang er det året konfirmationer i Haderslev Kommune, der nu bliver udskudt. Oprindeligt skulle konfirmationerne for eleverne i Kløvermarkskolens 8. klasser have fundet sted den 30. april og 1. maj.

Præst Kim Legarth frygter, at hvis der stadig er forbud mod større forsamlinger i starten af maj, vil konfirmanderne ikke kun holde festen den dag, de bliver konfirmeret i kirken. Det forsøger man nu at løse ved at udskyde den kirkelige handling.

- Som vi kan se det nu, kan det der foregår i kirken nok godt lade sig gøre. Også selvom der stadig vil være restriktioner til den tid. Men det hjælper jo ikke så meget, hvis man ikke kan gå hjem og feste bagefter. Derfor har vi lagt op til, at man kan flytte konfirmationen, siger Kim Legarth.


Vi håber, så vidt det er muligt, at børnene kan få en samlet oplevelse. En del af det at blive konfirmeret er også, at pigerne skal se hinanden med deres kjoler og flotte hår, og drengene i det lidt for store jakkesæt og et håbløst bundet slips.

Johannes Gjessing, præst, Gram Kirke


Konfirmanderne og deres familier har nu fået mulighed for at vælge mellem den 22. august eller 20. juni som nye datoer for konfirmationen. Det er også muligt at holde fast i den oprindelige dato, hvis man helst vil det.

Annonce

Udfordring for kommende efterskoleelever.

I domsognet bliver eleverne konfirmeret i 8. klasse, og det er blandt andet derfor, der er kommet flere alternative datoer i spil. Nogen elever skal starte på efterskole efter sommerferien, og derfor vil en konfirmation i slutningen af august ikke være en optimal løsning for dem.

-  Der er mange forskellige hensyn, der skal tages, så det er svært at komme med en udmelding, der tilgodeser alle. Nu kan forældre og konfirmander sætte sig sammen og finde ud af, hvad der er den bedste løsning for dem, siger Kim Legarth.

Med valgfriheden til familierne følger dog også, at det ikke længere er sandsynligt, at alle konfirmander i sognet bliver konfirmeret sammen med deres klassekammerater. Det satser man dog stadig på i Gram.

I modsætning til konfirmanderne inde i Haderslev bliver konfirmanderne allerede konfirmeret i 7. klasse. Derfor har Gram Sogn valgt at flytte alle konfirmationer til den samme weekend, nemlig den 12. og 13. juni, i håb om at alle konfirmander kan blive konfirmeret sammen.

- Vi håber, så vidt det er muligt, at børnene kan få en samlet oplevelse. En del af konfirmationen er også, at pigerne skal se hinanden med deres kjoler og flotte hår, og drengene i det lidt for store jakkesæt og et håbløst bundet slips, siger sognepræst ved Gram Kirke Johannes Gjessing.

Begge præster giver også udtryk for, at flere forældre har ønsket at få en afklaring omkring datoerne, og derfor har man allerede nu besluttet at rykke årets konfirmationer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce