Annonce
Esbjerg

Corona vendte op og ned på Bents firma: Bagewebshop har haft det bedste år nogensinde

Bager Bent Christensen bruger hver morgen på at pakke og sende pakker ud til de mange mennesker, der er med til at gøre hans bagewebshop til en stor succes. Siden coronaen lukkede Danmark er omsætningen øget markant. Foto: Bo Maimburg
Tidligere bagermester Bent Christensen, der ejer og driver virksomheden Bagekurset i Ribe, har på grund af coronarestriktioner fundet en ny måde at drive Bagekurset på. 2020 var det bedste år nogensinde, hvor især en video med populær jordbærtærte slog alle rekorder.
Annonce

Ribe: For bager og tidligere bagermester Bent Christensen har coronarestriktionerne vendt op og ned på den virksomhed, der indtil foråret 2020 var en solid succes i Ribes industrikvarter.

Indtil coronaen ramte afholdt han med Bagekurset succesfulde kurser i brød og kager, men da Danmark lukkede ned, mistede han en meget stor del af sin omsætning, fordi folk ikke kunne mødes i hans kursuslokaler. Men ved at erstatte bagekurserne med gratis online-kurser fik han stor succes i sin webshop, og selv om nyhedens interesse selvsagt ebbede ud, forsvandt kunderne ikke. Der kom tværtimod flere og flere.

- Da året var omme havde jeg vækstet med 30 procent. Væksten skyldes, at jeg erstattede de fysiske kurser med onlinekurser, og det gav en meget stor omsætning i min webshop, hver gang jeg afholdt et kursus, siger Bent Christensen og forklarer, at han har haft det bedste år nogensinde, fordi websalget fortsætter.

- Jeg er rigtig glad for, at jeg er gået den her vej. Jeg tror ikke, samfundet bliver som før, og det bliver min hverdag heller ikke. Jeg kommer ikke tilbage til at lave kurser, fordi jeg var ved at være slidt, så dette kom lige på rette tidspunkt for mig. Hverdagen er blevet en anden, det er sjovt, og jeg er typen, der skal udfordres med nye tiltag, siger Bent Christensen.

Annonce

Kursus 800 gange

Travlheden er fortsat ind i 2021, og han har i januar måned omsat to en halv gange så meget som i januar året før.

- Et af de kurser, jeg tilbød, har jeg afholdt 800 gange, så det var ved at være tid til, at jeg skulle prøve noget andet. Jeg har fået en ny og mere spændende hverdag, hvor jeg er blevet mere kreativ ved, at jeg nu laver opskrifter, videoer og livestreaminger, siger han og forklarer, hvordan han har lavet en ny virksomhedsplan, hvor håbet og ønsket er, at Bagekurset øger omsætningen med 50 procent.

Annonce

Jordbærtærten

Bent Christensen bruger dagens første timer på at pakke ordrer og sende varer, og når det er sket, finder han nye varer og udvikler ideer til kunderne.

En tredjedel af kunderne kommer selv og henter deres varer hos Bent Christensen, og han oplever, at der kommer aktivitet i webshoppen, når han udgiver en video eller publicerer en opskrift.


Et af de kurser, jeg tilbød, har jeg afholdt 800 gange, så det var ved at være tid til, at jeg skulle prøve noget andet.

Bent Christensen


- Mindst halvdelen af de pakker, jeg sender, indeholder de produkter, der er i mine opskrifter. Da jeg i foråret publicerede en video om, hvordan man laver en jordbærtærte, gik det helt amok. Der var 2.500 der så med, da jeg var online, og videoen er i alt set af flere end 100.000 gange. Det er jo helt vildt. Jeg tror, at det var den rigtige kage på det rigtige tidspunkt. Folk kedede sig, og pludselig kom opskriften på den kage, som alle elskede, og den kage som kunne forsøde deres tilværelse. Jeg solgte derefter voldsomt meget kagecreme og rigtig mange forme, siger Bent Christensen.

- Der er mange, der har en webshop med bagerprodukter, men der er ikke mange, der gider at lave opskrifter, livestreaminger og videoer som mig. Så jeg har ramt et behov hos kunderne, og så kan jeg noget, de andre ikke kan matche, siger Bent Christensen.

Bagekurset

Bent Christensen har igennem flere år haft stor succes med at tilbyde flere former for bagning i lokaler i Ribes industrikvarter i virksomheden Bagekurset.

Han har nu droppet kurserne og erstattet det hele med gratis online kurser og en webshop. Hans kurser kører på Facebooksiden Bagekurset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Udvalg vrager planer for 180 meter høje møller i Tjæreborg Enge: Byråd skal dog træffe den endelige beslutning

Annonce