Annonce
Kolding

Coronaaflysning giver gymnastikforening underskud: Mister 50.000 kroner i entréindtægt

KIF Gymnastik & Spring plejer at tjene omkring 50.000 kroner i entréindtægter ved foreningens store gymnastikopvisning. Med aflysningen går foreningen glip af denne indtjening i år. Arkivfoto:Yilmaz Polat
KIF Gymnastik & Spring aflyser sin store årlige opvisning og mister dermed så mange indtægter, at foreningen får et underskud i år. Det får betydning i dagligdagen.
Annonce

Kolding: Der skulle have været masser af saltoer, araberspring og vejrmøller i Sydbank Arena lørdag den 21. marts, men i stedet kommer den store hal til at stå helt tom.

Mandag aften besluttede bestyrelsen for KIF Gymnastik & Spring at aflyse dette års gymnastikopvisning, som er den største opvisning i Kolding, og som ellers er sæsonens højdepunkt for gymnaster og trænere.

Ved opvisningen skulle omkring 500 KIF-gymnaster havde været på gulvet, cirka 100-120 gymnaster fra et efterskolehold skulle også have optrådt, og erfaringen viser, at i omegnen af 1200 tilskuere i løbet af dagen slår vejen forbi opvisningen. Dermed ville antallet af mennesker samlet på ét sted overstige de 1000, og siden i fredags har regeringen frarådet arrangementer med over 1000 deltagere.

Formanden for KIF Gymnastik & Spring, Anne Villumsen, ærgrer sig naturligvis over aflysningen men peger også på, at det var den eneste naturlige løsning, selv om gymnastikforeningen bliver ramt økonomisk af aflysningen.

Erstatning

  • Som en slags erstatning for den store gymnastikopvisning arrangerer man i KIF Gymnastik & Spring en lille opvisning i næste uge eller ugen derefter på hvert hold.
  • Her kan forældre til gymnasterne på hvert hold komme og se, hvad deres barn har lært i løbet af sæsonen.
Annonce

Mister 50.000

Normalt tjener KIF Gymnastik & Spring cirka 50.000 kroner gennem entréindtægter ved opvisningen, hvor familiemedlemmer til gymnasterne betaler for at komme ind til opvisningen.

Denne indtægt får foreningen ikke i år, og det får den konsekvens, at den i dette regnskabsår, som går til udgangen af marts i år, kommer ud med et underskud.

- Det betyder, at for eksempel indkøb af nye gymnastikredskaber bliver udskudt, eller også skal vi søge fonde til at give tilskud, siger Anne Villumsen.

Hun fortæller, at der på grund af de mange hundrede medlemmer af foreningen, som hver uge går til gymnastik i Sydbank Arena, er et stort slid på gymnastikredskaberne. Derfor skal redskaberne typisk udskiftes hvert 3.-5. år.

Anne Villumsen forklarer, at man vil overveje, om man i næste sæson kan lave et større arrangement i løbet af efteråret, som foreningen kan tjene nogle penge på for at rette op på økonomien.

Gymnastikafdelingen i Bramdrupdam Gymnastik- & Idrætsforening har også aflyst foreningens opvisning lørdag den 21. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Slesvig-Holsten går i orange: Nu bør danskerne ikke køre over grænsen

Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce