Annonce
Kolding

Coronabekymring efter kamp i weekenden: Massetest af 100 unge fodboldspillere er i gang lige nu

Fodboldbanerne her omkring Kolding Stadion ligger en del mere øde hen i disse dage end normalt. Fem af Kolding IF's ungdomshold har fået aflyst al træning i nogle dage, efter at U17- og U19-holdet har spillet mod et hold, hvor en af spillerne i bruttotruppen har fået konstateret coronavirus. 100 spillere og 10 trænere er også blevet bedt om at lade sig teste for corona. Arkivfoto: Søren Gylling
Efter at to af Kolding IF's ungdomshold i weekenden spillede mod et fynsk hold, hvor en spiller efterfølgende har fået konstateret coronavirus, er cirka 100 spillere i klubben nu blevet bedt om at lade sig teste.
Annonce

Kolding: En coronasmittet spiller i et modstanderholds bruttotrup har sat Kolding IF's ungdomsafdeling på den anden ende.

Lige nu er samtlige træninger for de fem akademi-ungdomshold hos Kolding IF - det vil sige de bedste spillere på ungdomsårgangene - aflyst. Og dertil kommer, at alle spillere fra U13, U14, U15, U17 og U19-holdene samt trænerne på disse hold er blevet bedt om at lade sig teste for corona.

Det drejer sig om cirka 100 spillere og 10 trænere, oplyser talentchef og head of coaching i Kolding IF, Frederik Lund.

Det var i den forgangne weekend, at spillerne på klubbens U17 og U19-hold spillede mod et hold fra Svendborg/Oure.

Tirsdag blev Kolding IF så kontaktet af en træner derfra med besked om, at en af de fynske spillere nu havde fået konstateret corona. Han var ganske vist ikke med i kampen i weekenden, men har trænet og været sammen med spillerne på det fynske hold.


Vi kan ikke være sikre på det, men vi beder dem om det, og tror på det, når de kommer og fortæller, at de har taget en negativ test.

Frederik Lund


Og eftersom spillerne fra Kolding IF's fem akademihold i mandags var samlet til fællesspisning og fotografering, og da flere af de ældre spillere har søskende på de yngre hold, kontaktede man fra klubbens side straks Sundhedsstyrelsen for at få vejledning, og man skrev desuden ud til alle spillere og trænere og bad dem blive testet.

Annonce

Aflysninger

Derudover aflyste man foreløbig træningerne tirsdag og torsdag, og da flere hold skulle have spillet kamp tirsdag aften, blev de også aflyst.

Afhængig af hvornår svarene fra coronatestene begynder at tikke ind, og afhængig af hvad svarene er, kan træningen fredag og kampene i den kommende weekend også blive aflyst.

Frederik Lund forklarer, at man især venter med spænding på testresultaterne for U17- og U19-spillerne. De fleste af spillerne på disse to hold skulle testes onsdag, og da der kan gå op mod 72 timer, før resultatet af testen er klar, har man formentlig først et overblik i sagen sidst på ugen.

Om spillerne rent faktisk lader sig teste, kan klubbens ledelse ikke tjekke.

- Vi kan ikke være sikre på det, men vi beder dem om det, og tror på det, når de kommer og fortæller, at de har taget en negativ test, fortæller Frederik Lund.

I løbet af coronaperioden er ingen af fodboldspillerne i Kolding IF blevet testet positive for coronavirus - hverken i ungdomsafdelingen eller på divisionsholdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Trekantområdet

Kommunen strammer corona-skruen: Krav om mundbind eller visir på plejehjem og bosteder

Annonce