Annonce
Billund

Coronabeslutning standser Grindsteds divisionshåndbold

GGIF-træner Flemming Pedersen tror stadig, at sæsonen kan afvikles på fornuftig vis, selv hvis divisionen sættes på pause til efter nytår. Arkivfoto: Jacob Schultz
1. division i håndbold er sat på pause, og dermed går GGIF-truppen en usikker tid i møde. Foreløbig gælder beslutningen for fire uger, men træneren er bekymret for, at det kun er begyndelsen.
Annonce

Grindsted: GGIF-træner Flemming Pedersen havde lugtet lunten, da han nærlæste de skærpede corona-retningslinjer, som kom ud i forbindelse med statsministerens pressemøde i fredags.

Her fremgik det ifølge ham tydeligt, at kun professionel idræt fik lov til at fortsætte som hidtil, og da han efterfølgende spurgte håndboldens divisionsforening, fik han bekræftet, at en suspendering af 1. division måtte være på vej.

Sådan blev det, for torsdag eftermiddag kom meldingen ud om, at 1. division foreløbig er sat på pause i de næste fire uger.

- Umiddelbart tænkte jeg, det er ærgerligt, når vi nu er godt i gang med sæsonen, men hvis det er det, der skal til for at være med til at stoppe smitten, så er det et meget lille offer at bringe i det store billede, siger Flemming Pedersen, som har forståelse for, at ligaerne omvendt må fortsætte:


Umiddelbart tænkte jeg, det er ærgerligt, når vi nu er godt i gang med sæsonen, men hvis det er det, der skal til for at være med til at stoppe smitten, så er det et meget lille offer at bringe i det store billede.

Flemming Pedersen, GGIF-træner


- De lever af det, og det gør vi ikke, så det ville være uanstændigt af mig, hvis jeg peb over det.

Annonce

En god trup til situationen

Han hæfter sig ved, at holdet - modsat nedlukningen i marts - stadig må træne og mødes i mindre grupper ad gangen, og det ser han optimistisk på.

- Det bliver nogle lidt anderledes træninger, men vi har gjort lignende før. De første tre år som træner i Grindsted var vi aldrig over 12 spillere til træning, da vi ikke havde flere spillere, så det vil være mere uvant for mange af de andre 1. divionsklubber, siger han.

Han er således heller ikke bange for, at spillerne hurtigt mister motivationen over de relativt usikre perspektiver for, hvornår der atter er point at spille om.

- Jeg er heldig med den trup, vi har, for de kan rigtig godt lide at træne og være sammen, og de to væsentlige parametre bliver der jo grundlæggende ikke rørt ved, siger han og tilføjer:

- Vi ser situationen som en utrolig god mulighed for at få udviklet vores hængepartier, som der ikke rigtig har været tid til, når vi har spillet kampe hele tiden, siger han.

Annonce

Ny spiller fortryder ikke

Flemming Pedersen vælger derfor at se lyst på en ellers udfordrende tid, men han kan dog ikke undgå at tænke over et scenarie, hvor de foreløbig fire uger uden kampe ender med at løbe op i mange måneder.

- Jeg kan godt have mine bange anelser for sæsonen. Det er klart, at hvis vi taler seks måneders pause, er det ikke sjovt, ligesom det ville være skidt, hvis restriktioner skærpes yderligere, så træning slet ikke kan lade sig gøre.

Den første, træneren ringede til, da torsdagens melding kom ud, var i øvrigt truppens helt nye spiller, Kristoffer Jessen.

Flemming Pedersen spurgte ham direkte, om han ønskede at blive fritstillet, eftersom han sagde ja til at tørne ud i den blå spillertrøje under andre præmisser. Det kom dog slet ikke på tale.

- Han sagde til mig, det er en gave, at han nu har nogle uger til for alvor at blive en del af holdet, siger træneren, som overvejer at lave træninger på nogle af de datoer, hvor der ellers skulle have været kampe i den kommende tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce