Annonce
Kolding

Coronabil rykker ud straks: To første tilfælde på Sdr. Bjert Skole

Mange elever skal testes to gange efter nye smittetilfælde. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce

Kolding: Selv om det er søndag, rykker det mobile corona-testcenter med kort varsel til Sdr. Bjert for at begynde testning af skoleelever i området.

Den hurtige udrykning skyldes, at man lørdag fik konstateret de to første smittetilfælde på Sdr Bjert Skole, oplyser Michael Petterson, der er børne-, uddannelses-, og arbejdsmarkedsdirektør ved Kolding Kommune.

De to elever går i henholdsvis 0. og 6. klasse.

For 0. klasserne gælder det, at de fysiske og indholdsmæssige rammer på skolen og SFO'en betyder, at de to 0. klasser ikke er adskilte. Det betyder, at begge klasser regnes som nærkontakter, og det er derfor 40 elever og fem medarbejdere fra skole og SFO, der bør testes.

Forældrene er blevet kontaktet lørdag. Og smitten betyder, at elever og medarbejdere er hjemsendt i isolation og skal testes søndag og tirsdag.

Hvad angår den smittede elev i 6. klasse, er det kun den ene 6. klasse, der regnes som nærkontakt. I dette tilfælde er i alt 27 elever og fem medarbejdere berørt. De har også alle fået en henvendelse fra skolen og skal testes to gange.

Annonce

Smitte i Alminde-Viuf

Også 22 elever og fem lærere fra skolen i Alminde-Viuf har fået tilbud om at lade sig teste søndag ved den mobile testenhed i Sdr. Bjert.

Det skyldes, at her er en elev i 9. klasse lørdag testet positiv. Her tyder smittesporingen på, at smitten ikke er sket i skole-regi, oplyser Michael Petterson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt til Danmark fortæller: Journalist Kasper Løvkvist var øjenvidne til grædende statsminister - hør hans oplæsning her

Esbjerg

3. døgn uden nye smittede: Vadehavsskole er ved at have styr på smitteudbrud

Annonce