Annonce
Udland

Coronadødsfald når nye højder i Storbritannien

Hannah Mckay/Reuters
Antal nye smittetilfælde i Storbritannien steg mindre i denne uge end sidste uge. Men dødstal sætter rekord.
Annonce

For fjerde dag i træk er antallet af dødsfald blandt patienter, der var smittet med coronavirus, steget i Storbritannien.

I det seneste døgn er 708 mennesker, der var smittet med coronavirus, døde.

Det meddeler landets sundhedsministerium lørdag.

Et femårigt barn er blandt de 708 dødsofre, oplyser det britiske sundhedsvæsen, NHS, ifølge tv-stationen BBC og nyhedsbureauet AFP. Barnet er det hidtil yngste offer for coronaudbruddet i Storbritannien.

Michael Gove, der er minister uden portefølje og er blevet regeringens talsmand under coronakrisen, bekræfter, at den femårige havde underliggende sygdom.

Den femårige er imidlertid ikke det første barn, der er blevet offer for coronavirusset i Storbritannien. Mandag døde en 13-årig dreng, der var testet positiv.

Den 13-årige blev begravet i London, uden at den nærmeste familie var til stede, fordi to af hans søskende har vist symptomer på sygdommen.

De 708 døde, myndighederne har meddelt lørdag, er det hidtil højeste antal coronadødsfald på et enkelt døgn i Storbritannien.

De afdøde var i alderen fem til 104 år. Langt de fleste havde underliggende sygdomme.

Det er en stigning i antallet af dødsofre på 20 procent i forhold til dagen inden. Her meldte myndighederne om 684 dødsofre med coronasmitte i løbet af et døgn.

I alt er 4313 mennesker, der var smittet med coronavirus, døde i Storbritannien. Mindst syv af dem er sundhedspersonale.

Samtidig kan stigningen i antallet af bekræftede smittetilfælde i Storbritannien være bremset op. I løbet af det seneste døgn har myndighederne bekræftet 3735 nye smittetilfælde. Dagen inden var det 4450, skriver BBC.

I sidste uge steg antallet af nye smittetilfælde med omkring 20 procent om dagen, men i denne uge var det kun omkring 10 procent, meddeler tv-stationen.

Knap 42.000 i alt er testet positive for smitten, siden coronaudbruddet begyndte. Tallet omfatter også døde samt personer, der er meldt raske igen.

Samtidig viser tal fra det amerikanske Johns Hopkins University, at antallet af dødsfald på verdensplan har rundet 60.000 som følge af coronavirus.

Størstedelen af dem kommer fra syv lande: Italien, Spanien, USA, Frankrig, Storbritannien, Iran og Kina. De er - i den rækkefølge - de hårdest ramte lande med de højeste dødstal.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Lone må lukke ned for bryllups-biks i tre uger: Overnatningsmuligheder på Fanø er revet væk

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce