Annonce
Esbjerg

Coronadilemma på drømmerejsen: Skal vi tage hjem eller blive i Australien?

Torben Fjord Petersen, som kommer fra Rødekro og hustruen, Maj Fjord Nielsen med en fortid i Ribe er lige nu på deres drømmerejse Australien rundt. Men skal de blive - eller skal de rejse hjem. Det er deres dilemma lige nu. Privatfoto.
34-årige Maj Fjord Nielsen og hendes 41-årige mand Torben Fjord Petersen er lige nu på syv måneders drømmerejse Australien rundt i en autocamper. De har knap tre måneder tilbage af rejsen, og lige nu har de det dilemma, at de ikke ved, om de skal vende hjem til et Danmark, som umiddelbart er hårdere ramt af coronakrisen end Australien.
Annonce

RIBE/RØDEKRO/AUSTRALIEN: Skal vi tage videre rundt i Australien - eller skal vi forsøge at finde en flybillet hjem til Danmark?

Det spørgsmål sidder 34-årige Maj Fjord Nielsen med en fortid i Ribe og hendes syv år ældre mand, Torben Fjord Petersen med familiært ophav i Rødekro, lige nu og grubler over i en australsk autocamper meget langt uden for alfarvej.

I begyndelsen af november 2019 startede de på det, der for dem var den ultimative drømmerejse: Hele Australien rundt i en autocamper.

De startede i byen Perth på sydspidsen af den australske vestkyst. Planen var at køre "The Big Lap", som det kaldes, når man tager hele vejen rundt om den australske kyst. Med afstikkere ind i landet er det en tur på rundt regnet 35.000 kilometer.

- På nuværende tidspunkt har vi kørt 18.000 kilometer - og vi elsker det, lyder det kontant i mobiltelefonen fra Australien, hvor Maj Fjord Nielsen er i den anden ende af røret.

Lige nu er der dog slået skår i rejseglæden hos parret med rødder i det syd- og sønderjyske. Corona-epidemien er nemlig også nået til Australien, men i skrivende stund - fredag eftermiddag - er der dog sammenlignet med Danmark færre konstaterede smittetilfælde i det store land down under: 709 smittede og seks dødsfald.

Da JydskeVestkysten taler med Maj Fjord Nielsen befinder hun sig sammen med sin mand meget langt ude på landet, i nærheden af byen Cooktown, et par timers kørsel nord for byen Cairns, på den australske østkyst - og ikke langt fra verdens største koralrev, Great Barrier Reef.

Maj Fjord Nielsen har sammen med manden haft masser af fantastiske naturoplevelser i det gigantiske land, og hun lægger ikke skjul på, at det vil være svært at afbryde drømmerejsen.

Bruger orlov

Både Maj Fjord Nielsen og hendes mand, Torben Fjord Petersen med en fortid i Ribe og Rødekro, har fået otte måneders orlov fra arbejde til at gennemføre drømmerejsen til Australien. Maj Fjord Nielsen arbejder til daglig hos Jysk Rejsebureau, mens Torben Fjord Petersen er maskinfører på Prøvestenen i København. De har begge masser af rejse- og eventyrlyst i blodet, og man kan følge deres rejse på bloggen www.travelush.dk, hvor man også kan se masser af flotte fotos fra turen rundt i Australien.
Annonce

Smittefare?

- Vi er faktisk i syv sind. Dels har vi ikke lyst til at sidde i et fly til Danmark, hvor den potentielle smittefare er langt større end i vores autocamper, hvor vi langt det meste af tiden er meget langt fra andre mennesker. Hernede har vi stort set mulighed for at isolere os og undgå kontakt - bortset fra, når vi lige skal købe ind eller tanke autocamperen op, siger Maj Fjord Nielsen.

Hun understreger dog også, at i takt med, at antallet af coronasmittede stiger i Australien kan parret få det problem, at de ikke må krydse grænserne mellem de enkelte delstater som følge af, at delstaterne indfører restriktioner. Lige nu er de i delstaten Queensland, hvor der er 144 registrerede smittetilfælde.

- Men vi tager ikke bekymringerne på forskud. Vi har været otte gange før i Australien og har venner i de fleste større byer her, så vi hælder nok til at blive hernede i stedet for at komme hjem. I nyhederne hjemmefra kan vi jo se, at coronasmitten fylder helt enormt meget i Danmark og Europa, og vi hælder mest til, at vi er i større sikkerhed hernede, siger Maj Fjord Nielsen.

Maj Fjord Nielsen her i nærkontakt med kænguruerne i et landskab, som man kun kan drømme om. Mern lige nu er det ikke en drøm, men en realitet for hende og manden i Australien. Privatfoto.
Maj Fjord NIelsen og Torben Petersen i deres hjem - autocamperen - som de efter planen skal bo og køre i i Australien i syv måneder. Privatfoto.
Det syd- og sønderjyske par kommer i tæt kontakt med kænguruerne under deres rejse rundt i Australien. Privatfoto.
Torben Fjord Petersen her med en australsk kammerat i forgrunden på sit paddle-board. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-sportschef gav grønt lys til at starte festen

Varde

Antons hus kan du få for 100.000 kroner

Annonce