Annonce
Sport

Coronaen spænder ben igen: Al turneringshåndbold i Jylland sættes på pause

Breddehåndbolden i Jylland skulle have indledte turneringskampene i den kommende weekend, men det bliver der ikke noget af. Foto: Ritzau/Scanpix
Det skal være trygt at spille håndbold. Det er det ikke i tilstrækkelig grad i øjeblikket, og derfor bliver alle breddekampe i de næste uger sløjet.

Et enigt turneringsudvalg under Jydsk Håndbold Forbund, JHF, har netop besluttet, at turneringerne alligevel ikke skal fløjtes i gang i den kommende weekend.

Kampe i jyllandsserien, seniorkampe fra serie 1-4 og ungdomskampe fra U9 til U19 bliver således ikke gennemført.

- Det er vi rigtig kede af, men vi synes, det er det eneste rigtige i en situation med et stigende antal corona-smittede i Jylland. Det skal være trygt at spille håndbold, forklarer Sonja Hansen, der er turneringsudvalgformand for kreds 7.

Foreløbig er det besluttet, at alle kampe sættes på pause frem til efter efterårsferien - og derefter tages situationen så op til fornyet overvejelse.

- Vi krydser, hvad vi krydse kan. Smitten skal ned, og ude omkring i hallerne får man nu også lige lidt ekstra tid til at sikre sig, at alle restriktionerne omkring corona er overholdt, tilføjer Sonja Hansen.

Jydsk Håndbold Forbunds turneringsudvalg har intet imod, at de mange hold passer deres træning i den kommende tid, men man henstiller til, at der ikke arrangeres træningskampe eller private stævner mod andre klubber.

- Det handler om, at man ikke skal møde mange andre spillere, som man ikke er i daglig kontakt med.

- Vi melder noget ud igen i uge 41 til klubberne. Vi kan ikke sige meget mere lige nu, men hvis corona-situation ikke ændrer sig til det bedre, er det muligt, at holdene måske må nøjes med at spille en gang imod hinanden i turneringen i stedet for to gange.

U19-liga og kampe i 2. og 3. division spilles i regi under Dansk Håndbold Forbund og gennemføres som planlagt.

Forsiden netop nu
Nordtyskland

Slesvig-Holsten går i orange: Nu bør danskerne ikke køre over grænsen

Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?