Annonce
Nordtyskland

Coronaepidemi spidser til lige syd for græsen

I Büsum på den sydlige del af den slesvig-holstenske vestkyst kan et påbud om at bære mundbind på åben gade træde i kraft allerede i weekenden.
Region i Slesvig-Holsten har kurs mod officielt at blive et risikoområde, hvilket kan få store konsekvenser.
Annonce

HEIDE: Slesvig-Holsten risikerer snart officielt at få et et lokalområde, hvor smittespredningen er kritisk i forbindelse med coronaepidemien. Dithmarschen Amt i den sydvestlige del af forbundslandet har kurs mod at blive et såkaldt risikoområde. Det sker, når den grænsen på 50 nye smittede pr. 100.000 indbyggere i løbet af syv dage er overskredet.

Onsdag blev der fundet 13 nye tilfælde af coronavirus i amtet. Dermed er der opdaget 44 smittede på en uge. Når smittespredningen op på 66,5 smittede på syv dage, er der udsigt til dramatiske konsekvenser.

Får amtet officielt status som risikoområde, kan turister i Dithmarschen muligvis ikke få lov at vende hjem uden at skulle 14 dage i karantæne, hvis de ikke får taget en negativ coronatest. Det afhænger dog af reglerne i den delstat, hvor turisterne bor. Der kan også blive indført begrænsninger for de lokales rejsefrihed. I mange tilfælde vil de også blive afkrævet en negativ coronatest, før de får lov at rejse ind i andre delstater.

Annonce

Familier er smittet

Alene i byen Heide i Dithmarschen er der konstateret 33 nye tilfælde af smitte med coronavirus. Nyhedsbureauet DPA skriver, at de mange af de smittede tilhører familier, der er vendt retur at have været på Balkan og i Skandinavien. Familierne plejer tæt omgang med hinanden, og der er sket yderligere smittespredning blandt familiemedlemmer.


I Heide har vi et hotspot.

Stefan Mohrdieck, Ditgmarschen Amt.


- Så i Heide har vi er hotspot, siger Stefan Mohrdieck, der som landråd (en slags amtmand) er den øverste, administrative myndighed i amtet.

Byen Büsum ligger ligeledes i Dithmarschen. Her bliver reglerne nu strammet, fordi det kniber for både lokale og turister at overholde reglerne om afstand i byens vigtigste indkøbsgade, Alleestraße. Derfor er der nu et påbud om også at bære mundbind udendørs på gaden på vej. Ifølge DPA kan påbuddet træde i kraft allerede i den kommende weekend.

I hele Slesvig-Holsten var der ifølge den seneste opgørelse fra regeringen i Kiel 38 nye tilfælde af smitte med coronavirus i løbet af 24 timer. Det er det højeste antal i månedvis.

Annonce

Smitte på sygehus

Også den slesvig-holstenske hovedstad, Kiel, er hårdt ramt. Her er ni personer efterhånden smittet på byens kommunehospital. De smittede er fem medarbejdere og fire patienter. Som konsekvens er der besøgsforbud på tre afdelinger, ligesom en kirurgisk afdeling er blevet lukket, efter to læger er sendt i karantæne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce