Annonce
Livsstil

Coronahjælp på vej: Idrætssamvirke vil ud over rampen

Svend-Aage Dyrholm er formand for Idrætssamvirket, der varetager idrætsforeningernes interesser i forhold til politikerne og Haderslev Kommune og uddeler midler fra Udviklingspuljen.  Desværre er der der få, der kender samvirket. Arkivfoto: Dorthe Rasmussen
Idrætssamvirket i Haderslev Kommune vil øge kendskabet til mulighederne for at søge støtte. Samtidig er der nedsat et udvalg, der skal komme med forslag til en hjælpepakke til det corona-ramte foreningsliv.
Annonce

HADERSLEV: Idrætssamvirket i Haderslev Kommune har en udviklingspulje på 100.000 kroner årligt til at understøtte ny aktiviteter i idrætsforeningerne.

På samvirkets første møde i 2021 imødekom samvirket en ansøgning fra Haderslev Gymnastikforening, der får 10.000 kroner til en opstart af et målrettet motionstilbud til borgere, der er ramt af demenssygdom.

Foreningen samarbejder med Haderslev Kommunes demensteam, der hjælper med at motivere borgere til at tilmelde sig. Målet er, at foreningen kan skabe et varigt tilbud i foreningsregi.


Vi har derfor besluttet, at gøre noget mere ud af at få gjort puljen kendt

Svend-Aage Dyrholm, Formand Idrætssamvirket i Haderslev Kommune


Det er Idrætssamvirkes fornemmelse, at idrætsforeningerne desværre ikke har kendskab nok til samvirkets udviklingspulje.

- Vi har derfor besluttet, at gøre noget mere ud af at få gjort puljen kendt, fortæller samvirkets formand, Svend-Aage Dyrholm:

- Det vil vi blandt andet gøre via den løbende dialog, vi har med foreningerne gennem kommunens foreningskonsulent, Hanne Lene Haugaard, men også ved løbende opslag på Kultur og Fritids Facebook-side, fortsætter formanden i en pressemeddelelse.

Annonce

Oplæg til hjælpepakke

Samvirket har besluttet at afsætte midler til mere kommunikation via små videofilm, som løbende vil blive professionelt produceret.

Foreningerne kan ansøge udviklingspuljen via kommunens hjemmeside eller idrætsforeningens adgang via foreningsportalen Conventus.

Det er Idrætssamvirkets opgave at have fokus på idrætslivet i kommunen og arbejde med at skabe de bedst mulige forhold for foreningsliv og forskellige former for idrætsgrene.

Et meget vigtig punkt på sidste mødes dagsorden var en hjælpepakke til de idrætsforeninger, der er hård ramt af coronakrisen.

- Et udvalg blev nedsat, som skal komme med et oplæg til Fritid og Kultur-udvalget på størrelsen, og hvordan en hjælpepakke skal udformes, så vi sikrer at foreningerne så godt som muligt kan fastholde medlemstallet, når en genstart af det aktive foreningsliv bliver muligt igen, slutter Svend-Aage Dyrholm .

Til efteråret er der valg til samvirket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Udvalg vrager planer for 180 meter høje møller i Tjæreborg Enge: Byråd skal dog træffe den endelige beslutning

Annonce