Annonce
Sønderborg

Coronakongen Dau af Sønderborg

Mads Dau var sikkerheden selv, og tog som den eneste den mindste ring i første ridt. Dermed var han ringriderkonge 2020. Foto: André Thorup
Mads Dau fra Skovhuse vandt den uofficielle titel som ringriderkonge i Sønderborg 2020. Næsten 300 har deltaget, før finalen i Ragebøl lørdag.
Annonce

Sønderborg: - Det er flot sådan en ringridning, vi har her i Sønderborg i dag.

Det udbrød ritmester Hans Otto Ewers midt under kongeomridningen lørdag. Det var da også en usædvanlig ringridning, for den officielle er aflyst, fordi hele Ringriderfesten i Sønderborg er aflyst. Men tidligere i juli mødtes næsten 300 ringridere på 20 adresser fordelt over hele området, og vinderne skulle så mødes i en finale lørdag. 18 af dem dukkede op.

Det skete et hemmeligt sted - fordi man ikke ønskede hundredvis af hungrende ringriderfans trave eller galoppere til Ragebøl, hvor kongeomridningen foregik ved maskinfabrikken Cormall.

Men der var nu alligevel mange folk, og der duftede allerede midt på formiddagen af ringriderpølser, og øllet flød fra fad.

Det blev den 40-årige Mads Dau fra Skovhuse, der stensikkert tog titlen som uofficiel konge - coronakongen. Han var den eneste af de tilbageværende syv deltagere, der var med med helt til den mindste ring på fem millimeter, som tog den lille ring i første ridt. Hans Nicolaisen, 58 år, fra Dybbøl tog den i næste og var dermed kronprins. Gitte Kjeldstrøm på 26 år fra Allerup ved Toftlund blev prins.

Annonce

En del af historien

- Det er ikke en officiel kongetitel, og ringridningen tæller for eksempel heller ikke med i forhold til medaljer - altså hvor mange år man har deltaget. Men altså historien er jo som den er, og vinderen vil jo stå til evig tid alligevel, og vi er så glade for, at vi lavede den ringridning, siger Hans Otto Ewers.


Det er ikke en officiel kongetitel, og ringridningen tæller for eksempel heller ikke med i forhold til medaljer - altså hvor mange år man har deltaget. Men altså historien er jo som den er, og vinderen vil jo stå til evig tid alligevel.

Hans Otto Ewers, ritmester


18 af de 20 vindere, der havde kvalificeret sig tog fra 17 til 24 ringe. Faktisk var der kun seks, der stak alle 24 ringer - og det er ikke meget, når næsten 300 har deltaget,

- Men det var på grund af vejret. Det regnede og blæste nærmest en orkan, siger Hans Otteo Ewers. Han er god ved rytterne, men medvirkende er nok også, at hverken ryttere eller heste er i den skarpe træning, fordi alle ringridninger i 2020-sæsonen er aflyst. Lørdag var det nærmest perfekt ringridervejr. Der var lidt vind på tværs af galgen, men det holdt tørt og solen skinnede indimellem. Næsten i samme sekund, vinderne var hyldet, blæste det op og regnen faldt over pladsen.

Til en normal ringridning deltager cirka 450 ryttere - og vel et halvt hundred tager alle 24 ringer og er med i kongeomridningen.

Herolderne hyggede sig indenfor i hallerne hos Cormall, hvorfra de kunne følge ringridningen. Foto: André Thorup
Det var en særdeles veloplagt ritmester, Hans Otto Ewers, der undervejs fortalte tilskuerne, hvor langt finalen var, og hvornår der skulle skiftes ring og andet informativt. Foto: André Thorup
Fuld koncentration. Foto: André Thorup
Det er altid sjovt at ende i top tre. Foto: André Thorup
Kort herefter blæste det op og regnen silede. Foto: André Thorup
Kongeomridning. Foto: André Thorup
Kongeomridning. Foto: André Thorup
Kongeomridning. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Nordtyskland

Risikerer fængsel: Tysk familiefar tog på McDonalds, selv om han vidste, han var smittet

Trekantområdet

Gode forhold og næsten ingen kø: Flere hundrede er allerede blevet testet for covid-19 i MesseC

Annonce