Annonce
Kultur

Coronakrise: EMS får økonomisk redningskrans

Porten til ryttergården åbner snart igen for speedwaykørerne, når en ny sæson går i gang. I EMS håber formand Mads Kølbæk på tilskuere på tribunerne, så 2021 ikke bliver så ringe rent økonomisk som sidste år.  Arkivfoto: René Lind Gammelmark
2020 blev et frygteligt økonomisk år for Esbjerg Motor Sport. Foreningen har måttet bede kommunen om hjælp for at dække underskuddet, og politikerne er indstillede på at kvittere med en check på små 50.000 kroner.

Esbjerg Kommune: Der er en redningskrans i form af en check på 46.000 kroner på vej til Esbjerg Motor Sport fra politikerne i Esbjerg Kommune.

På grund af coronasituationen blev sidste år nemlig en ordentlig maveplasker for EMS.

- Vi havde sidste år kun 25 procent af de indtægter, vi havde i 2019. Den professionelle danske speedwayliga blev ikke afviklet, og det er der, vi har vores absolut største indtægstpost i form af baneleje fra Esbjerg Vikings og varesalg fra boderne i forbindelse med matcher, oplyser formand for Esbjerg Motor Sport, Mads Kølbæk.

Dertil kom et fald i sponsorindtægterne på 98.000 kroner, og på bundlinjen stod der efter 2020 et minus på 202.000 kroner.

Foreningen fik 156.000 kroner fra hjælpepuljer under DGI og DIF, men det resterende beløb har ikke været muligt at finde.


Det er sandelig ikke med vores gode vilje, at vi går til kommunen med hatten i hånden.

Mads Kølbæk.


- Det er sandelig ikke med vores gode vilje, at vi går til kommunen med hatten i hånden, men der har ikke været andre muligheder i denne ekstraordinære situation, siger Mads Kølbæk.

Annonce

Politisk opbakning

Og politikerne i Kultur- & Fritidsudvalget har netop nikket ja til at kaste den økonomiske redningskrans til EMS.

- Vi var i udvalget enige om at følge forvaltningens indstilling om at yde den økonomiske hjælp til EMS. Der er mange foreninger, der står i vanskelige situationer, og vi vurderer henvendelserne individuelt. Her har vi med en forening at gøre, hvor indtægterne bare er forsvundet, og hvor man ikke selv har haft mulighed for at skrue på knapperne for at bedre økonomien. Så for at holde gang i hjulene i foreningen var vi enige om at yde den ønskede støtte, men det er i sidste ende en afgørelse, der skal træffes i byrådet i forbindelse med næste budgetrevision, siger Hans K. Sønderby (Esbjerglisten), der er næstformand i udvalget.

Annonce

Lys forude

Og det glæder naturligvis formanden i EMS.

- Vi har gennem årene haft et rigtig godt samarbejde med kommunen og det er vi meget taknemmelige for. Jeg tror og håber på, at vi kan komme gennem denne sæson med balance i regnskabet. Der er udsigt til, at speedwayligaen gennemføres i år, men med færre matcher end normalt, vi kan måske se frem til en aktivitet på omkring 70 procent af det normale. Der er stadig mange ubekendte i regnestykket, men får vi for eksempel lov at lukke 1.000 tilskuere ind til speedwaymatcherne, så tror jeg på, at vi kan få det til at løbe rundt økonomisk. Der er i hvert fald lys forude, vurderer Mads Kølbæk.

Byrådsbeslutning

Det er i sidste ende byrådet, der skal godkende den økonomiske hjælp til EMS.

Der er i budgettet afsat en finansiel reserve til håndtering af blandt andet covid-19. Her er der for eksempel afsat fem millioner kroner til kulturområdet til merudgifter som ikke dækkes af de statslige hjælpepakker.

Der er ikke reserveret et beløb til tilsvarende økonomiske udfordringer på fritidsområdet, og derfor bringes sagen til byrådet til særskilt behandling.

For at byrådet får et samlet overblik over ansøgningerne, indgår denne sag i byrådets samlede vurdering og beslutning om tilskud ifm. budgetrevision den 30. april


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Træt af kø til kviktest? Disse dage og tidspunkter er der størst chance for at komme hurtigt til

Annonce