Annonce
Vejen

Coronakrise: Foreninger håber på hjælpepakke fra byrådet

Aflysningen af årets byfest i Askov er en økonomisk bet for Askov-Malt Ungdoms- og Idrætsforening. Her er det fra byfestoptoget tilbage i 2018. Arkivfoto: Steen Rasmussen
Vejen Byråd får kritik for at være fodslæbende, når det gælder udmelding om økonomisk hjælp til foreninger. Udvalgsformand konstaterer, at udsættelsen af behandlingen er sket for at få et bedre overblik.
Annonce

Vejen Kommune: - Det her er en opfordring til vores lokale politikere om, at de skal sende et klar signal til vores foreningsfolk om, at de vil holde hånden under dem i de her tider.

Mike Straarup med bopæl i Askov og bestyrelsesmedlem hos Det Konservative Folkeparti i Vejen Kommune lægger ikke skjul på, at det efter hans mening er for ringe, at Vejen Byråd nøler med en hjælpepakke til foreningslivet. Også formanden for Askov-Malt Ungdoms- og Idrætsforening, Jesper Damkjær, udtrykker kritik.


Det er klart, at vi kan mærke de manglende indtægter fra byfesten og nedgangen i kontingentbetalingerne.

Jesper Damkjær, formand for Askov-Malt Ungdoms- og Idætsforening


På det seneste byrådsmøde den 9. juni blev det besluttet, at en hjælpepakke til blandt andet foreningslivet udsættes til fornyet behandling i august/september.

Mike Straarup, medlem af bestyrelsen i Den Konservative Vælgerforening i Vejen Kommune, mener, at det er for ringe og et udtryk for fodslæbende adfærd fra politikerne ikke at give et bedre signal om en økonomisk hjælpepakke. Foto: Jørgen Schultz

-Det er for ringe. Mange af kommunens foreninger er hårdt ramt af medlemstilbagegang og aflyste arrangementer. Sponsorer har været nødsaget til at trække deres støtte, hvilket efterlader foreningerne med et svækket økonomisk grundlag. De har brug for en afklaring, når det kommer til foreningens økonomi. Den her fodslæbende adfærd fra vores politikere, er ingen tjent med, mener Mike Straarup.

Annonce

Aflysning af byfest

Og de økonomiske udfordringer kender eksempelvis Askov-Malt Ungdoms- og Idrætsforening alt til:

-I Askov var vi nødt til at aflyse vores årlige byfest i maj. Byfesten er – udover at være et samlingspunkt for hele Askov – en del af vores økonomiske grundlag. Det er klart, at vi kan mærke de manglende indtægter fra byfesten og nedgangen i kontingentbetalingerne. Lige nu er vi 125.000 kroner nede i forhold til tidligere år. Det kommer uden tvivl til at trække spor ind i 2021, konstaterer formanden Jesper Damkjær.

Formanden tilføjer, at foreningen har ansøgt om en andel af den hjælpepulje, som Danmarks Idrætsforbund og DGI stiller til rådighed. Men der er endnu ikke nogen tilbagemelding.

-Uden ekstern støtte er vi i AMUI meget hårdt ramt og sat flere år tilbage i forhold til vores planer om at udvikle vores forening til gavn for lokalsamfundet. Vi har i flere år sparet op til at renovere vores omklædningsrum, som ikke er brugbare i den nuværende forfatning. Det er planer som disse, som i den nuværende situation skydes mange år ud i fremtiden, hvilket selvfølgelig ikke er tilfredsstillende. Vi vil gerne fremstå som en moderne forening, som på alle fronter kan stå som et stærkt alternativ til større klubber. En ambition, hvis kår er blevet væsentligt forringet, under coronakrisen, fortsætter Jesper Damkjær.

Annonce

Et bedre overblik

Forelagt kritikken fra Askov konstaterer formanden for Udvalget for sundhed, kultur og fritid, Jørgen Thøgersen, at udsættelsen af behandlingen af hjælpepakken er sket for at få et bedre overblik.

- Vi har ment, vi ville få et bedre overblik, når vi når hen i august og september. Samtidig er vi også tættere på budgetlægningen, så vi ved, hvad der økonomisk er at gøre med. Jeg fornemmer, at der er politisk vilje til, at der skal afsættes penge til en sådan hjælpepakke, siger Jørgen Thøgersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce