Annonce
Vejen

Coronakrise fremrykker boligprojekt på TBS-grund i Brørup

Boligprojektet på TBS-grunden i Brørup rykkes frem på baggrund af coronakrisen. Arkivfoto: Steen Rasmussen
De 36 nye boliger i Søndergade i Brørup kan med fremrykningen stå færdige i løbet af 2021.
Annonce

Brørup: Byggeriet af nye boliger i Søndergade i Brørup ser ud til at komme hurtigere i gang end planlagt.

I sidste måned godkendte Vejen Byråd det lokalplanforslag, som giver boligselskabet Alfabo mulighed for at sætte gang i et boligprojekt. Byggeriet skal ske på grunden og i området, hvor den tidligere TBS-maskinhandel havde til huse.

Coronakrisen er nu årsagen til, at boligprojektet kan fremrykkes. Det er besluttet på det seneste møde i økonomiudvalget.

- Dette projekt er det eksempel på, hvordan vi kan støtte op omkring boligbyggerier. Dem, som gerne vil bygge, er klar til at gå i gang, og derfor er vi gået med til at rykke hele projektet frem, fortæller Egon Fræhr, borgmester.

Fremrykningen af projektet i Brørup, som omfatter 36 nye boliger mellem Søndergade og Vesterled, kommer oven på økonomiudvalgets drøftelser omkring fremskyndelse af anlægsinvesteringer. I den forbindelse har der i administrationen været drøftelse omkring almene boligprojekter.

Dette projekt er det eksempel på, hvordan vi kan støtte op omkring boligbyggerier. Dem, som gerne vil bygge, er klar til at gå i gang, og derfor er vi gået med til at rykke hele projektet frem.

Egon Fræhr, borgmester

Annonce

Realiseres i 2021

Alfabo har meddelt, at boligselskabet er ved at være klar til et indsende skema A til projektet på TBS-grunden. Det betyder, at den samlede tidsplan for projektet vil kunne fremrykkes, så det kan realiseres i løbet af 2021. Budgetmæssigt er tilskuddet til grundkapitalen fra Vejen Kommune fordelt med 50 procent i henholdsvis 2021 og 2022. I begge år er der afsat cirka 3,5 millioner kroner i grundkapitaltilskud.

Ud over fremrykningen af projektet i Brørup arbejdes der også på en række øvrige almene anlægsprojekter. Det gælder Vejen Boligforening, der er genudsendt udbud på Nørregade 1 i Vejen, mens Vejen Boligselskab og Vejen Byggeselskab begge overvejer at igangsætte de store renoveringsprojekter, som er blevet muligt efter en regeringsudspil.

Endelig er Vejen Kommune fortsat i dialog med en boligforening omkring byggeri af seniorboliger på Lindetorvet i Vejen.

Administrationen er desuden fortsat i dialog med en boligforening omkring byggeri af seniorboliger på Lindetorvet i Vejen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce