Annonce
Erhverv

Coronakrise giver Det Faglige Hus sit største overskud nogensinde

Tilbage i november sidste år kunne landsformand i Det Faglige Hus, Johnny Nim, og adm. direktør Brian Elsted glæde sig over at runde 160.000 medlemmer, Nu har de netop præsenteret det bedste regnskab nogensinde i Det Faglige Hus' historie. Foto: PR
Corona-krisen har øget lønmodtagernes behov for et sikkerhedsnet med fagforening og a-kasse. Det førte til en rekordstor medlemsfremgang og det største overskud nogensinde i Det Faglige Hus’ historie. Overskuddet på godt 31 millioner kroner anvendes til yderligere konsolidering.

Esbjerg: Lønmodtagernes øgede behov for at have deres et sikkerhedsnet under deres månedlige indtægt har været stærkt medvirkende til at Det Faglige Hus som helhed lander det største overskud nogensinde i organisationens historie. Overskuddet på 31,3 millioner er 12,5 millioner kr. større end året før.

Det er realitet, efter hovedbestyrelserne i fagforeninger og a-kasse i Det Faglige Hus har netop godkendt regnskaber for 2020.

Resultatet hænger grundlæggende sammen med en rekordhøj medlemsfremgang sidste år. Væksten på netto 12.800 medlemmer i fagforeninger.

Annonce

- Selvfølgelig er vi glade og stolte over, at vi endnu en gang har bevist, at Det Faglige Hus er en ordentlig og veldrevet organisation, fastslår landsformand Johnny Nim i en pressemeddelelse.

Betaler gerne prisen

Udviklingen i Det Faglige Hus i 2020 er en fortsættelse af mange års konstant vækst, men skyldes i nogen grad også corona-krisen. Usikkerheden på arbejdsmarkedet har betydet, at mange ”foreningsløse” er blevet opmærksomme på vigtigheden af et sikkerhedsnet med fagforening og a-kasse. Men krisen har også fået mange familier til at kigge økonomien efter i sømmene, hvorefter de skifter fra dyrere FH-organisationer til Det Faglige Hus.

- 2021 er fortsat, som 2020 sluttede, og vi har fået yderligere 3000 flere medlemmer siden årsskiftet, så medlemstallet inden længe runder 164.000 i alt. Vi håber naturligvis, at corona-krisen snart er forbi, så vores medlemmer kan få en normal hverdag igen, og mange af vores corona-ledige kan komme tilbage på arbejdsmarkedet. Det vil givetvis lægge en lille dæmper på medlemsvæksten, men den pris betaler vi hellere end gerne, udtaler Johnny Nim.

Økonomien

Fagforeningerne i Det Faglige Hus havde i 2020 kontingentindtægter på 137,8 millioner kroner, mens a-kassen havde indtægter på 840,6 millioner kroner. Heraf blev 642,6 millioner kroner sendt videre til staten i form af statsbidrag og atp, mens de resterende 198 millioner kroner var administrationsbidrag til driften af a-kassen.

Det Faglige Hus A-kasse udbetalte sidste år 1,7 milliarder kroner i dagpenge til ledige medlemmer og andre 166 millioner kroner til medlemmer på efterløn.

Administrerende direktør i Det Faglige Hus, Brian Elsted Hansen, har ikke alene haft blikket rettet mod medlemsudviklingen. Han har også haft fokus på, at der ikke slækkes på faglighed og service. I pressemeddelelsen noterer direktøren således, at tilfredshedsmålinger blandt svar fra 6.000 medlemmer, som har været i kontakt med en medarbejder i Det Faglige Hus, lander den samlede karakter på 5,37 ud af 6 mulige.

Annonce

Fortsat konsolidering

Overskuddet på godt 31 millioner kroner er ifølge meddelelsen også påvirket positivt af et afkast på seks millioner kroner fra kapitalforvaltning i form af forsikringsaktiviteter, og Det Faglige Hus’ projekter med ejendomsdomsudvikling. Med sidste års overskud har foreningerne nu en samlet egenkapital på 220 millioner kroner.

- Vi er meget bevidste om nødvendigheden af fortsat konsolidering. Hvis staten pålægger os nye opgaver i a-kassen, er vi i stand til at løse dem. I fagforeningerne skal vi sikre den nødvendige kapital, så vi altid kan udbetale konfliktstøtte svarende til højeste dagpengesats, hvis vores medlemmer forhindres i at passe deres arbejde under en konflikt. Samtidig sparer vi op til nødvendige og store it-investeringer samt et nyt kontordomicil, så ingen af delene fører til kontingentstigninger. Det er rettidig omhu, siger Brian Elsted Hansen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Kro på lille ø har været til salg i 140 dage: Venter på den rette køber

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Sådan løser hotelpar på 70 år mangel på arbejdskraft: Den nye stuepige er folkepensionist

Erhverv For abonnenter

Fødevarestyrelsens besøg lukker landevejskro: Fandt bidemærker i cherrytomater og muse-ekskrementer i både køkken og barområde

Esbjerg

50-årig kvinde fundet skyldig i knivdrab: Idømt 12 års fængsel

Esbjerg

Politiet efterlyser mand: Blev muligvis udsat for gaderøveri

Haderslev

Politiet leder efter 55-årig mand: Betegnes som uligevægtig og kan være udadreagerende

Varde For abonnenter

Skovejer rystet: Skovsvin slipper for straf, da han er tidligere dømt

Erhverv For abonnenter

Flertal forlænger forbud mod minkavl et år

Kolding

Tre unge mænd i retten for grov voldtægt: Tiltalt for at true kvinde med drab, voldtage hende på skift og dele videoer af overgreb

Esbjerg

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Haderslev

Ryster på hovedet: Stopklods for naturnationalpark blev sat i alt for hurtigt

Navne For abonnenter

Tidligere Ford-forhandler fik sparket: Så begyndte han at lege med værdipapirer og investere i virksomheder

Aabenraa For abonnenter

Bodegaen fylder snart 50 år: Nu bliver den genåbnet af far og søn

Annonce