Annonce
Nordtyskland

Coronakrise giver travlhed på Flensborgs jobcenter

Trods coronakrisen er lederen af jobcentret i Flensborg, Claudia Remark, forholdsvis fortrøstningsfuld. Det gælder også i forhold til unge, der mangler en lære- eller elevplads.
Coronakrisen har sendt flere i Flensborg på kontanthjælp end tidligere. Samtidig har små selvstændige fået brug for støtte.
Annonce

FLENSBORG: Selv om det på grund af coronaepidemien kun er muligt at komme ind på jobcentret i Flensborg efter forudgående aftale, er der travlhed inden døre.

- Vi taler personligt med mellem 100 og 120 personer om dagen, oplyser Claudia Remark, der er chef for jobcentret.

Behovet for hjælp er steget betydeligt i forlængelse af coronakrisen. Ved epidemiens begyndelse var 11.135 borgere berettiget til bistandshjælp. I juli nåede antallet op på 11.691. Hermed var der i løbet af få måneder en stigning på fem procent. Det er dog stadig lidt bedre end situationen i Kiel og Lübeck, hvor antallet af personer på kontanthjælp er gået op med henholdsvis 5,9 og 5,1 procent.

Blandt de berørte er også 166 personer, der er hjemsendt fra jobbet med en så lille lønkompensation at de må have ekstra støtte. Også antallet af selvstændige på supplerende bistand er under coronakrisen steget fra 100 til 171 personer.

- Især enkeltmandsvirksomheder er ramt af krisen, forklarer Claudia Remark.

Annonce

Heftig april

Specielt april var en travl måned for de rundt regnet 200 medarbejdere på jobcentret. 399 nye ansøgninger om bistandshjælp skulle behandles. På en almindelig måned er tallet omkring 250.

Efterhånden er antallet af ansøgninger dog faldet til samme niveau som før krisen. Det tolker Claudia Remark som et godt tegn.


Endnu er problemet overskueligt. Men hver ung uden en uddannelsesplads er en for mange,

Claudia Remark, jobcenterchef.


Kun omkring 30 procent af kontanthjælpsmodtagerne i Flensborg er arbejdsløse. Langt størstedelen er børn under 15 år fra mindrebemidlede familier, mennesker i aktivering eller asylansøgere. I juli var 3906 udlændinge berettiget til ydelser. Syrere udgjorde den største gruppe på 1733 personer og irakere den næststørste med 436.

For at hjælpe specielt unge, ledige har jobcentret indført en regional uddannelsesbonus. Virksomheder får op til 4000 euro i præmie, hvis de tilbyder en ung fra Flensborg en uddannelsesplads. Virksomheder i hele Tyskland kan benytte sig af tilbuddet.

Annonce

Præmie for læreplads

I juni havde 51,6 procent af ansøgerne i Flensborg endnu ikke fundet en lære- eller elevplads. På samme tidspunkt sidste år galdt det kun for 48 procent.

- Endnu er problemet overskueligt. Men hver ung uden en uddannelsesplads er en for mange, betoner Claudia Remark.

Antallet af unge uden lære- eller elevplads daler altid, jo tættere man kommer på uddannelsesårets begyndelse i september, I september sidste år havde omkring 20 procent stadig ikke fundet et uddannelsessted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce