Annonce
Esbjerg

Coronakrise: Ingen kommunal p-kontrol i Esbjerg Kommune

Parkeringskontrollen er suspenderet på kommunale pladser og gader i Esbjerg Kommune som følge af coronakrisen, fordi P-Nord er et kommunalt selskab, hvor medarbejderne ligesom øvrige offentlige ansatte, der ikke varetager kritiske opgaver, er sendt hjem. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Borgerne vil kun i kritiske tilfælde komme til at møde kommunale parkeringsvagter i Esbjerg Kommune under coronakrisen. P-kontrollen på kommunale pladser og gader er suspenderet indtil videre.
Annonce

Esbjerg Kommune: Mens der stadig er parkerings-vagter fra private p-selskaber på arbejde til at kontrollere private parkeringsområder, forholder det sig anderledes med parkeringskontrollen på Esbjerg Kommunes parkeringspladser og veje.

Som JydskeVestkysten kunne fortælle i torsdagens udgave, undrede pensioneret politiassistent Finn Thor Sørensen, Esbjerg, sig over at møde parkeringsvagter fra private firmaer på gaderne i disse coronavirus-tider, hvor det meste af verden er sendt til tælling og i noget nær undtagelsestilstand.

Men Finn Thor Sørensen og andre vil formentlig ikke rende ind i vagter fra Parkeringskontrol Nord, der udfører kontrol for en snes kommuner landet over, herunder Esbjerg Kommune, for P-Nord er et kommunalt selskab under Aalborg Kommune.

Dermed er parkeringskontrollen i Esbjerg Kommune suspenderet indtil videre, oplyser direktøren for Teknik & Miljø, Erik Jespersen, til JydskeVestkysten.

Annonce

Kan tilkaldes

- P-Nord er et kommunalt selskab, hvor medarbejderne ligesom øvrige offentlige ansatte, der ikke varetager kritiske opgaver, er sendt hjem. Men vi har en aftale, der betyder, at vi kan rekvirere parkeringskontrol, hvis vi vurderer, at det er kritisk uden kontrol, forklarer Erik Jespersen og tilføjer, at antallet af biler på veje og parkeringspladser dog generelt er faldet markant som følge af corona-restriktionerne. Direktøren konstaterer samtidig, at den manglende kontrol ikke medfører øgede udgifter for Esbjerg kommune, fordi der afregnes per parkeringsafgift.

- Politiet vil som sædvanlig holde øje med biler, der er parkeret ulovligt og medfører fare for trafikken, siger han.

Forleden oplyste Frederiksberg Kommune, at man suspenderede betalingsparkering i de kommende uger og lod søndagens parkeringsregler gælde til hver dag på Frederiksberg, så bilisterne frem til foreløbig 13. april ikke skal betale for parkering. Baggrunden for kommunens beslutning er at sikre, at de mange, der gør en særlig indsats under coronakrisen, ikke skal spekulere på prisen for at tage bilen på arbejdet.

Esbjerg Kommune har - endnu ikke - indført betalingsparkering, idet et nyt parkeringshus i Danmarksgade, hvor man skal købe sig til parkeringstid ud over tre timer, ikke er færdigbygget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Advokatundersøgelse uddeler kraftige tæv til tidligere VUC Syd-ledelse: Dårlig ledelse, inhabilitet og dokumentsjusk

Annonce