x
Annonce
Aabenraa

Coronakrise kan føre til cykelstier og isolering i Aabenraa

Mindre anlægsprojekter og renovering af offentlige bygninger kan være en af de ting, der skal holde hånden under erhvervslivet i Aabenraa Kommune. Arkivfoto.
Regeringen giver kommunerne lov til at investere noget mere for at holde hånden under erhvervslivet. Aabenraas borgmester Thomas Andresen (V), og socialdemokraternes lokale gruppeformand, Erik Uldall Hansen, vil gerne være med.

AABENRAA:- Vi skal i den grad til at se på, hvilke projekter, der kan søsættes nu og her, siger borgmester Thomas Andresen (V) efter at regeringen i går hævede det anlægsloft, der hidtil at lagt begrænsninger på, hvor mange penge kommunerne måtte bruge på byggeri og renovering.

Aabenraa Kommune var dog ikke i nærheden af at ramle hovedet mod anlægsloftet. Men budskabet er forstået hos de lokale politikere.

- Vi tager det til os, og nu måtte vi lægge hovedet i blød for at finde ud af, hvilke ting, vi kan sætte i gang. Som jeg umiddelbart har forstået det, skal det være projekter, der afsluttes allerede i 2020, så det kan ikke være store ting, men renovering af bygninger og måske også nye cykelstier, kan vi godt tage fat på, vurderer Thomas Andresen.

Det evige problem, kommunen har med manglende vedligeholdelse af vejnettet, kan dog ikke klares på denne baggrund. Asfaltering er nemlig en driftsudgift og ikke en anlægsudgift hos kommunerne.

Annonce

Regninger er betalt

Regeringen opfordrer også til, at kommunerne støtter erhvervslivet ved at betale alle de regninger, de har liggende, selv om betalingsfristen ikke er udløbet.

Det har Aabenraa Kommune dog allerede gjort.

Følge med

Thomas Andresen gør opmærksom på, at de administrative medarbejdere på rådhuset også skal kunne følge med. Arbejdet skal nemlig først projekteres, inden det kan føres ud i livet.

Samme bekymring har Erik Uldall Hansen, der er gruppeformand for socialdemokraterne i Aabenraa Byråd.

- Vi skal kunne håndtere det rent medarbejdermæssigt. Men der er god mening i at sætte gang i mindre renoveringer og vedligeholdelsesopgaver. Vi vil gerne være med til at sikre arbejdspladserne hen over krisen, understreger han.

- Betingelsen er, at man ikke begynder at tage pengene fra driften, så det for eksempel kommer til at gå ud over vores ældrepleje, tilføjer Erik Uldall Hansen.

Aabenraa Kommune kommer ikke umiddelbart til at mangle penge til at sætte gang i anlægsprojekter. På byrådets møde onsdag blev der overført omkring 100 millioner kroner fra anlægskontoen i 2019 til 2020. Det var penge, som kommunen ikke havde nået at bruge i 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce