Annonce
Aabenraa

Coronakrise kan føre til cykelstier og isolering i Aabenraa

Mindre anlægsprojekter og renovering af offentlige bygninger kan være en af de ting, der skal holde hånden under erhvervslivet i Aabenraa Kommune. Arkivfoto.
Regeringen giver kommunerne lov til at investere noget mere for at holde hånden under erhvervslivet. Aabenraas borgmester Thomas Andresen (V), og socialdemokraternes lokale gruppeformand, Erik Uldall Hansen, vil gerne være med.

AABENRAA:- Vi skal i den grad til at se på, hvilke projekter, der kan søsættes nu og her, siger borgmester Thomas Andresen (V) efter at regeringen i går hævede det anlægsloft, der hidtil at lagt begrænsninger på, hvor mange penge kommunerne måtte bruge på byggeri og renovering.

Aabenraa Kommune var dog ikke i nærheden af at ramle hovedet mod anlægsloftet. Men budskabet er forstået hos de lokale politikere.

- Vi tager det til os, og nu måtte vi lægge hovedet i blød for at finde ud af, hvilke ting, vi kan sætte i gang. Som jeg umiddelbart har forstået det, skal det være projekter, der afsluttes allerede i 2020, så det kan ikke være store ting, men renovering af bygninger og måske også nye cykelstier, kan vi godt tage fat på, vurderer Thomas Andresen.

Det evige problem, kommunen har med manglende vedligeholdelse af vejnettet, kan dog ikke klares på denne baggrund. Asfaltering er nemlig en driftsudgift og ikke en anlægsudgift hos kommunerne.

Annonce

Regninger er betalt

Regeringen opfordrer også til, at kommunerne støtter erhvervslivet ved at betale alle de regninger, de har liggende, selv om betalingsfristen ikke er udløbet.

Det har Aabenraa Kommune dog allerede gjort.

Følge med

Thomas Andresen gør opmærksom på, at de administrative medarbejdere på rådhuset også skal kunne følge med. Arbejdet skal nemlig først projekteres, inden det kan føres ud i livet.

Samme bekymring har Erik Uldall Hansen, der er gruppeformand for socialdemokraterne i Aabenraa Byråd.

- Vi skal kunne håndtere det rent medarbejdermæssigt. Men der er god mening i at sætte gang i mindre renoveringer og vedligeholdelsesopgaver. Vi vil gerne være med til at sikre arbejdspladserne hen over krisen, understreger han.

- Betingelsen er, at man ikke begynder at tage pengene fra driften, så det for eksempel kommer til at gå ud over vores ældrepleje, tilføjer Erik Uldall Hansen.

Aabenraa Kommune kommer ikke umiddelbart til at mangle penge til at sætte gang i anlægsprojekter. På byrådets møde onsdag blev der overført omkring 100 millioner kroner fra anlægskontoen i 2019 til 2020. Det var penge, som kommunen ikke havde nået at bruge i 2019.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Jørgen kæmper om at blive Danmarks bedste kloakmester: - Det er vigtigt for mig at vide, at jeg gør et godt stykke arbejde

Annonce