Annonce
Læserbrev

Coronakrise. Ledigheden i Vejen lavere end gennemsnittet i Sydjylland

Læserbrev: Hele Danmark er ramt af Covid-19, og ledigheden stiger overalt, således også i Vejen Kommune. Vi ligger dog stadig lavt i ledighedsprocent.

I perioden fra 9. marts-6. maj er ledigheden i Danmark steget. Vejen kommune har den procentvise højeste stigning (55,5 %) svarende til, at 866 personer har tilmeldt sig som ledig. I samme periode har 488 personer afmeldt sig og gået i arbejde. Det betyder, at det samlede antal tilmeldte ledige nu er på 1.068 personer.

Der ses store udsving i udviklingen i ledigheden kommunerne i mellem. Denne forskel kan relatere sig til kommunernes udgangspunkt i forhold til ledighedsniveauet. I den sidste offentliggjorte ledighedsstatistik har Vejen dog fortsat den laveste ledighedsprocent (2,8 %) i Sydjylland mod 4,1 % på landsplan.

Den 7. maj har JydskeVestkysten en aldeles misvisende overskrift: ”Vejen er fortsat i spidsen med antallet af nye ledige”. Forkert, det er den procentvise stigning, der er høj i Vejen, i antal er Vejen langtfra ”i spidsen”. Det skal ikke bortforklare problemerne i den stigende arbejdsløshed. Men avisen skal have styr på de skarpe vinkler i overskrifterne, på proportionerne og på procentregning.

Anledningen til avisens artikel er muligvis et læserbrev samme dag fra byrådsmedlem Anni Grimm, også medlem af Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. I læserbrevet kommer der også forkerte oplysninger som ”Vejen blinker nu desværre på tavlen som en klar top 1 på landsplan, hvad angår ledighed” og ”Spændet fra meget få ledige til ultimativt flest ledige på landsplan gør en forklaring nødvendig”.

Den forklaring håber vi på, at vi sammen kan bidrage med ved kommende udvalgsmøder. Ved sidste udvalgsmøde meldte Anni Grimm afbud. Her drøftede udvalget beskæftigelsessituationen, herunder forskel i den procentvise stigning i ledighed, og antallet af ledige i forhold til den samlede arbejdsstyrke. Hvis Anni Grimm havde været til stede eller læst referatet, kunne vi måske have undgået endnu et læserbrev, hvor der ikke er styr på fakta.

Vejen Kommune har ikke ultimativt flest ledige i Danmark, tværtimod. Og for fuldstændighedens skyld kan vi da oplyse at Tårnby, som fremhæves som eksempel, har 139 flere ledige end i Vejen. Det fremgår af referatet, at der i juni holdes ekstraordinært møde i udvalget for at vi dèr kan beslutte hvilke tiltag der kan gøres for at mindske ledigheden, på et oplyst og kvalificeret grundlag.

*

SVAR FRA REDAKTØREN: Det er korrekt, at overskriften på artiklen fra torsdag den 7. maj i JV ”Vejen er fortsat i spidsen med antallet af nye ledige” kunne have været mere præcis.

Når læserbrevet fra Frank Schmidt-Hansen og Niels Therkildsen, henholdsvis formand og næstformand i Udvalget for arbejdsmarked og integration, ledsages af dette svar, så skyldes det, at de to politikere helt undlader at fortælle læserne, hvad der også stod i artiklen. Hele tre gange i artiklen på forsiden af Vejenudgaven samt en enkelt gang i henvisningshistorien på selve avisens forside i JV i torsdags konstateres det, at tallene bygger på netop den procentvise stigning.

Og hvad anledningen til artiklen angår, så er det såmænd ikke et læserbrev fra et af byrådsmedlemmerne. Allerede mandag den 4. maj klokken 8.20 tikker et nyhedsbrev ind fra Momentum, som udgives af Kommunernes Landsforening, hvor Vejen Kommunes førsteplads, når det gælder den procentvise stigning i nyledigheden, er i fokus.

Jørgen Schultz

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

112

Lokal mand sigtet for røveri af ATV

Annonce