Annonce
Esbjerg

Coronakrise udløser medlemsboom i Det Faglige Hus

Vi mærkede omgående konsekvensen af beslutningen om at lukke Danmark ned for cirka tre uger siden i form af en voldsom stigning i ledigheden – fra cirka 7.000 til over 10.000, oplyser landsformand for Det Faglige Hus, Johnny Nim.
For to uger siden rundede Det Faglige Hus 150.000 medlemmer, men siden er der kommet godt 3.600 flere til. Landsformand sammenligner situationen med finanskrisens usikkerhed.

Esbjerg: For få uger siden kunne Det Faglige Hus med hovedkontor i Esbjerg notere sig en milepæl i antallet af medlemmer, da man rundede de 150.000. Siden er flere tusinde kommet til, og det giver et tydeligt øjebliksbillede på den økonomiske usikkerhed og frygt for ledighed, der er opstået i kølvandet på coronakrisen.

Antallet er ledige medlemmer i Det Faglige Hus er også steget med en tredjedel i løbet af de seneste uger, men nu er kurven begyndt at flade ud, oplyser Det Faglige Hus. Til gengæld er der altså fortsat tryk på hos de medarbejdere, der står for indmeldelse i fagforening og a-kasse.

- Vi mærkede omgående konsekvensen af beslutningen om at lukke Danmark ned for cirka tre uger siden i form af en voldsom stigning i ledigheden – fra cirka 7.000 til over 10.000. Det gik rigtig stærkt den første uge, men siden er kurven heldigvis fladet ud, så ledighedstallet nu er på 10.600. Men situationen er fortsat alvorlig, og vi gør alt, hvad vi kan for at hjælpe vores ledige medlemmer, siger landsformand Johnny Nim.

Huset i tal

  • Organisationerne i Det Faglige Hus har for nylig holdt regionsgeneralforsamlinger og årsmøder. I Esbjerg gjorde landsformanden status for såvel aktiviteter og økonomi, og han oplyste i den forbindelse, at Det Faglige Hus' organisation har en egenkapital på 200 millioner kroner i foreningerne tilsammen. Foreninger og selskaber under Det Faglige Hus kom sidste år ud med et samlet overskud på 18,8 millioner kroner, heraf 2,2 millioner kroner fra forsikringsagentur og ejendomsprojekter.
  • Det Faglige Hus har i alt 400 ansatte i fagforeninger, a-kassen og forsikringsagenturet.

Medlemsboom

Selv om der nu er lidt mindre tryk på telefonlinjerne til a-kassen, gløder de fortsat hos de medarbejdere, der sørger for at indmelde nye medlemmer. I marts måned alene er der ifølge Det Faglige Hus kommet 3.680 nye medlemmer. Heraf er 1.864 såkaldte nyoptagelser, altså lønmodtagere, der ikke tidligere har stået i fagforening og a-kasse. De resterende er lønmodtagere, der har ønsket at skifte fra andre fagforeninger og a-kasser, oplyser Nim.

- Det er både skidt og godt. Årsagen til de mange nye medlemmers pludselige interesse for a-kassen bunder jo i den usikkerhed, der er er opstået i kølvandet på coronakrisen. Omvendt er det positivt, at vi nu får endnu flere til at bidrage til den kollektive forsikringsordning, som a-kasserne jo er. Selv om dagpengesatsen er blevet udhulet de senere år, er dagpenge fortsat at foretrække frem for at skulle søge om kontanthjælp eller andre ydelser hos kommunen, siger Johnny Nim og tilføjer, at mange både nye og nuværende medlemmer af a-kassen tegner en lønsikring og forsikrer sig til et supplement til dagpengene, så der ved ledighed kommer lige så mange penge ind på kontoen, som når medlemmet er i arbejde.

Det Faglige Hus oplevede et tilsvarende medlemsboom i starten af finanskrisen for godt 10 år siden:

- Dengang gik det pludselig op for mange, at tiderne med høj beskæftigelse pludselig var forbi, og at man ikke uden videre kunne få et andet job. Dengang tog det fem år, før kajakken var vendt og sejlede for fuld fart igen. Denne gang skulle vi gerne komme på ret køl igen meget hurtigere, siger Johnny Nim.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Politikere kaster redningskrans: Headspace er tæt på redning

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Sådan løser hotelpar på 70 år mangel på arbejdskraft: Den nye stuepige er folkepensionist

Erhverv For abonnenter

Fødevarestyrelsens besøg lukker landevejskro: Fandt bidemærker i cherrytomater og muse-ekskrementer i både køkken og barområde

Esbjerg

50-årig kvinde fundet skyldig i knivdrab: Idømt 12 års fængsel

Esbjerg

Politiet efterlyser mand: Blev muligvis udsat for gaderøveri

Haderslev

Politiet leder efter 55-årig mand: Betegnes som uligevægtig og kan være udadreagerende

Varde For abonnenter

Skovejer rystet: Skovsvin slipper for straf, da han er tidligere dømt

Erhverv For abonnenter

Kro på lille ø har været til salg i 140 dage: Venter på den rette køber

Kolding

Tre unge mænd i retten for grov voldtægt: Tiltalt for at true kvinde med drab, voldtage hende på skift og dele videoer af overgreb

Esbjerg

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Haderslev

Ryster på hovedet: Stopklods for naturnationalpark blev sat i alt for hurtigt

Navne For abonnenter

Tidligere Ford-forhandler fik sparket: Så begyndte han at lege med værdipapirer og investere i virksomheder

Aabenraa For abonnenter

Bodegaen fylder snart 50 år: Nu bliver den genåbnet af far og søn

Annonce