x
Annonce
Læserbrev

Coronakrise Vi skal alle støtte de lokale virksomheder for at redde job

"Ask not what your country can do for you — ask what you can do for your country."

Kennedys legendariske ord ved sin indsættelse som præsident er på flere måder utroligt aktuelle og dækkende for, hvordan vi alle bør tænke i disse tider.

For vi kan jo alle gøre en indsats for at bekæmpe denne krise. Først og fremmest på det sundhedsmæssige plan, hvor vi vigtigst af alt skal have begrænset smitten.

Men samtidig kæmper vores lokale virksomheder i øjeblikket en hård kamp – både for at redde jobs og måske endda for at bevare deres eksistensgrundlag. Selv gode og sunde forretninger kan komme i problemer, hvis krisen bliver for omfattende og langvarig.

Og hvis ikke det er dit eget job, der er i fare, så er det måske din nabo, din ven eller din svigerdatter, der risikerer at miste sit job eller endda sin virksomhed.

Derfor bliver vi alle nødt til at bidrage og hjælpe dem i det omfang, vi kan og må. Vi skal støtte de dygtige og hårdtarbejdende mennesker, som lige nu kæmper for deres levebrød. Ved at handle. Helt bogstaveligt talt.

Det er der heldigvis stadig mange muligheder for. Køb take away hos dit lokale spisested, bestil gavekort til oplevelser eller overnatninger, book efterårets runde fødselsdag eller julefrokosten allerede nu, hyr en håndværker til at få fikset huset, kør bilen til mekaniker eller noget helt andet. Listen af muligheder er lang.

I Business Esbjerg har vi netop søsat initiativet ’Støt dit lokale erhvervsliv’, som blandt andet har fået en separat Facebookside af samme navn, for at give borgere og virksomheder mulighed for at støtte erhvervslivet i Esbjerg og Fanø kommuner. For vi har alle et fælles ansvar for, at vores lokale forretninger stadig er der, når krisen engang er overstået.

Direktør for Business Esbjerg Susanne Nordenbæk opfordrer til at bruge det lokale erhevrvsliv. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce