Annonce
Sydjylland

Coronakrisen giver øget omsætning hos de lokale købmænd: - Vi har oplevet en vanvittig vækst

Syd- og sønderjyderne handler mere hos de lokale købmænd under den igangværende coronakrise. Arkivfoto: Lennart Poulsen.
Flere syd- og sønderjyske købmænd oplever i disse dage en øget omsætning på grund af coronakrisen.
Annonce

Indkøb: Coronakrisen rammer ikke kun Danmark på helbredet. Mange steder er økonomien også udfordret. Aktiemarkedet bløder, og hos blandt andet restauranter, natklubber og deslige er man i vildrede over den økonomiske situation, man nu står i.

Anderledes positivt ser det dog ud hos flere syd- og sønderjyske købmænd. De oplever nemlig en forhøjet omsætning i disse dage.

Det viser en rundringning, som JydskeVestkysten har lavet til fire mindre købmænd i Syd- og Sønderjylland.

En af de købmænd, der har oplevet, at omsætningen er steget betydeligt, siden Danmark lukkede ned onsdag, er Morten Lang. Han driver to Spar-butikker lidt uden for Haderslev – en i Hoptrup og en i Starup.

- Vi har oplevet en vanvittig vækst i begge butikker. Torsdag, fredag og lørdag oplevede vi en tredobling af omsætningen. Søndag normaliserede det sig lidt. Men omsætningen er stadig 15-20 procent højere end normalt, siger Morten Lang.

Annonce

Mere i kurven

I Bovrup ved Aabenraa kan købmand Finn Christiansen nikke genkendende til et lignende scenarie. For hos Bovrup Købmandsgård, som Finn Christiansen driver, har den seneste uges tid budt på en klar stigning i omsætningen.

- Vi ligger på en stigning mellem 25 og 50 procent i omsætning. Folk køber mere i butikken, når de handler, fortæller han.

Og at folk generelt køber mere ind i disse tider, oplever de også mere nordvestligt end Aabenraa. På Fanø, hvor Charlotte Junge driver en Spar-butik, er der nemlig også større indkøb at spore hos de handlende.

- Når folk er hjemme, skal de have mere mad. Det mærker vi. Nogle dage mere end andre. Men jeg vil skyde på, at vi generelt oplever en stigning i salget på 25 procent, fortæller Charlotte Junge.

Helt så stor en stigning har de ikke hos Min Købmand Tandslet ved Sønderborg. Men der bliver dog stadig solgt mere nu, end der gjorde tidligere.

- Det har været rimelig afdæmpet med væksten, men vi har da oplevet en stigning. Dem, der kommer, køber mere, end de plejer, siger Bitten Møller, som driver Min Købmand Tandslet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Annonce