Annonce
Danmark

Coronakrisen har ikke ramt ghettoerne ekstra hårdt

Annonce

En række radikale politikere slår i avisen Danmark på tromme for at suspendere ghettolisten året ud på grund af coronakrisen.

Men det skal vi ikke. For i mine øjne vil det være at sætte integrationen på pause og lade børn og unge i de udsatte boligområder i stikken.

Ghettolisten handler om at løfte boligområder, hvor børn vokser op med dårligere kort på hånden end andre børn i vores samfund. Hvor de ikke lærer sproget ordentligt, ikke kommer i gang med en uddannelse og får dårligere chancer for at komme ind på arbejdsmarkedet.

Det kræver et løft. Og det er faktisk noget, som beboerne selv ønsker.

Hver tredje beboer i de udsatte boligområder i København vurderer i en ny analyse fra Epinion, at deres boligområde er et skidt sted for børn at vokse op. Det er tre gange flere end i resten af byen.

Cecilia Lonning-Skovgaard

Københavns Kommunes egne tal for ledighed viser også, at coronakrisen ikke har ramt ghettoerne ekstra hårdt. Faktisk er ledigheden i områderne steget mindre end i resten af kommunen. Derfor ser jeg heller ingen grund til at stikke en kæp i hjulet på integrationen af den grund.

De Radikales forslag er blevet stemt ned i Københavns Borgerrepræsentation. Og boligminister Kaare Dybvad (S) har også hældt forslaget ned af brættet, fordi det i mange udsatte boligområder ikke er arbejdsløshed, men andre kriterier, der bringer dem på ghettolisten.

Politikerne har i årtier svigtet de udsatte boligområder. Berøringsangst har givet problemer med arbejdsløshed, mangel på uddannelse, sprogvanskeligheder og kriminalitet frit spil. Derfor er ghettoplanen et udtryk for en handlekraft, som har manglet i generationer.

Hvis vi skal løfte de udsatte boligområder, er det også nødvendigt at kigge på beboersammensætningen. Fordi vi skal tiltrække flere beboere, som er i job og kan fungere som rollemodeller i området.

Det betyder, at der er beboere, som skal flytte. Og det forstår jeg godt er hårdt. For hvem vil ikke gerne blive ved at bo der, hvor man har skabt sig et hjem og har set sine børn vokse op.


Det betyder, at der er beboere, som skal flytte. Og det forstår jeg godt er hårdt. For hvem vil ikke gerne blive ved at bo der, hvor man har skabt sig et hjem og har set sine børn vokse op.


Men her er det vigtigt at se det store billede. De boligområder, og de byer, som vi gerne vil skabe. For ghettoplanen handler ikke om at afvikle. Den handler om at udvikle. Om at bygge en bedre fremtid for børn og unge.

Så kære radikale: Lad ikke udokumenterede konsekvenser af en virus komme i vejen for et tiltrængt løft af de udsatte boligområder. Det er børn og unges frihed og fremtid, det handler om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Debat

Debat: Hvornår bliver det minkenes tur?

Annonce