Annonce
Nordtyskland

Coronakrisen slår et kæmpe hul i kommunekassen

Overborgmester Simone Lange forventer at manglende skatter samt udgifter til at bekæmpe coronakrisen vil belaste Flemsborgs økonomi dramatisk. Foto: Claus Thorsted.

FLENSBORG: Vi har otte millioner euro mindre i indtægter gennem erhvervsskat. Og vi regner med, at det tal bliver dobbelt så højt. Aktuelt regner vi med, at hele coronakrisen kommer til at koste os 40 millioner euro. Det fortalte Flensborgs overborgmester, Simone Lange, da hun onsdag aften var på skærmen i det populære talkshow Markus Lanz på ZDF.

- Hvad angår erhvervsskat, så vil udfaldet af krisen i år først ligge helt fast om to år. Men sikkert er det, at færre skatteindtægter, corona-relaterede investeringer og bortfaldne indtægter koster dyrt, understregede overborgmesteren.

En by som Flensborg har kraftigt brug for et fungerende erhvervsliv, som dog har lidt i mange mange uger.

- Når man lukker ned og slukker løbende motorer og siger til alle, at de skal blive hjemme, så bør man også have en køreplan klar for at gøre det på en sund måde. Vi er afhængige af erhvervslivet. Der har manglet en plan. Folk har brug for ærlighed. Her gik tillid tabt. Og det er jeg især ked af, sagde Simone Lange til ZDF.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce